Notering i Stadsparken

Vid samma tillfälle som jag såg fågelburen där DBF varit i farten i Stadsparken, var jag med om en annan intressant och lite udda händelse.

Jag stod vid nyponbusken och försökte fotografera en humla som hade fullt upp med att samla det sista ur blomman, innan hösten. Den brummade och levde om så att det var en sann fröjd att stå där och titta på den.

Jag siktar på en systemkamera nästa gång, men bilden blev rätt okej.



Medan jag står där mer eller mindre skymd i busken hör jag ett par prata vid sidan om. Färdig med fotograferandet går jag för att ta ett äpple från en hög som låg på marken bredvid dem. Man får nämligen ta av fallfrukten fick jag veta vid gråpäronträdet en annan höst, när jag frågade.

Tanten står med en påse i handen och håller på och plockar i högen med fallfrukt. Jag går fram till henne och säger: "Oj, vad mycket fallfrukt, jag tänkte ta ett." Så gjorde jag det och hon såg lite rolig ut.

Farbrodern pekar upp mot trädets topp och säger: "Vi skulle vilja ha de där." Jag tittar upp, där hängde en hoper riktigt fina äpplen.



Då säger tanten: "Det spelar ingen roll hur vi skakar, vi får inte ner dem." Jag tittar förvånat på dem, sedan på kärestan som står en bit bort och ser lika förvånad ut han. Så tar jag upp kameran, för en bild på ett pensionärspar som pallar äpplen i Stadsparken, tycker jag skulle vara lite annorlunda.

Då, kliver farbror'n iväg med raska steg, utom kamerahåll och kvar står tanten med sin kasse med pallade äpplen.



Jag kände mig lite fnissig, jag bryr mig väl inte om det, men tillåtet tror jag inte att det är, att fylla sitt husbehov nere i parken och definitivt inte att skaka ner frukten från träden. ....om det inte blivit nya regler förstås.


Kommentarer
Postat av: Susanne P

Äsch, vem ska annars ha glädje av furkten? Skatorna eller?

Några äpplen hit och dit gör ingen skillnad. Det är huvudsaken, som jag tutade i mina barn när de var mindre, att man ska inte palla men gör man det så tar man bara så mycket som man äter upp och man får inte förstöra träden!

Kram

2011-09-04 @ 20:58:20
URL: http://www.susannep.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Det är till att ta sig friheter!

Man kan verkligen förvånas ibland över hur fräcka, dumma, framfusig eller vad man ska dra till med, folk är.

2011-09-04 @ 21:30:55
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Gun

Hahaha, nej det är nog knappast tillåtet, men det finns de som plockar på förskolorna jag jobbat på också. Senast hörde jag om en personal som frågade en äppelpallande granne om han verkligen fått lov att plocka. Vem bryr sig, blev svaret.



Sv: Ja, jag gör dem i polymerlera, både hängen och de mindre som örhängen eller som små hängen.:)

2011-09-04 @ 22:47:44
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Suck! En del är obotliga! Kanske hjälper med infoskyltar om vad som gäller och vem som äger äppelträden och som alltså bestämmer?



Bild på äppelpallande pensionärer vore ovanligt, kanske skulle någon tro att Du gjort en "Terje", som uttrycket numera blivit för fuskfoto.

2011-09-05 @ 06:44:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Ja, ja... Även pesnionärer måste få söka lite spänning i tillvaron - och det ska ju inte bli några pensionshöjningar eller skattelättnader för dem, så... Svensk frukt i affären är ju grymt dyr - även för en annan. Dessvärre finns det inga parker med äppelträd häromkring... :-/



Ha en fin start på nya veckan! :-D

2011-09-05 @ 09:33:17
URL: http://annakk.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Synd att Du inte kan komma, hade varit trevligt att ses där och äta en bit tillsammans!

Har aldrig tänkt på att äpplen skulle vara stöldbegärliga, har ju drunknat i dem, blir väl annat när jag får lämna mitt "paradis"?

Kram till Dig!

2011-09-05 @ 11:56:16
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: annbritt

Ha ha ha ...du är för rolig du!



Självklart får man inte de!



Om man inte kan lära barnen att låta bli en sån enkel grej som andras frukt hur ska man då veta att man inte får ta andra saker, för att hård dra problematiken!



kram

2011-09-05 @ 19:46:18
URL: http://krukmakerihemjord.blogspot.com/
Postat av: heanku

Nä, så giriga de var. Men när jag bodde i stan rensade folk våra äppelträd på nätterna! sant!! Så man fick vara snabb om man ville ha av sina egna äpplen!

Ja, de plockade blommor i trädgården också. Jag slutar aldrig att förundras över folk...

heanku

2011-09-06 @ 15:27:25
URL: http://www.heanku1.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0