Madrid dag 2 - del 1

Dag 2 - del 1

1 april

Idag är det första april, fast C berättar, att i Spanien hoppar de över den och kallar den nollan för att inte bli lurade. Det var just vad vi blev, så var dagens första skämt levererat!

Vi åt en bra frukost.Jag lyckades klämma in 5 stora skivor lufttorkad skinka, smaka på något som liknade kaffeost, äggröra, melon, croissant, grovt bröd- som var torrt, annan skinka, juice, te och en citronyoghurt.Detta är en liten mini minisockerkaka i en ihopvikt pappersform, också frukost!Efter morgonbestyr gav vi oss ut i solen, mot marknaden. Det var mycket att se på efter vägen.
Vi kom så långt som till Plaza Mayor och då fick det bli vätskepaus eftersom vissa naturliga reflexer propsade på ett stopp.

Solen var underbar, jag drack lite Sangria och de andra varsitt glas vitt vin och där satt vi och njöt och tittade på folklivet. Rätt som det var kom det ett fat chips också, det är tydligen så det ska vara här i Madrid.
C frågade om vi behövde varsin tandpetare. Jo, det ville vi ha och fick varsin från vår favoritrestaurang i Barcelona.Bäst vi satt där i godan ro och njöt insåg vi att folkströmmen mot marknaden blev större och större. Marknaden är "El Rastro". Den är en av Madrids mest beständiga traditioner där man tydligen kan hitta det mesta, från bjäfs, till äkta fynd.

Till och med El Rastros namn ger stället en särskild jordnära charm. Det betyder "spåret" och syftar på blodspåret, för det här var en gång Madrids största köttmarknad och namnet syftar på blodspåret som uppstod när djuren släpades ned för kullen. (Ur resehandboken om Madrid).
Vi avslutade vår njutarstund och följde strömmen. Visst blev det en del stopp innan vi var framme. En väska i ett skyltfönster som måste granskas lite extra. C ångrar du dig nu när du ser den igen?De traditionella bladbuketterna till påsken som nalkadesMer levande statyer, den här måste ha haft en metallställning inbyggd i kläderna, så där kan ingen ståsitta en hel dag.Vi var framme!OJ!!!!  Det kan man kalla marknad. Här kommer ett bildsjok utan kommentarer.Först var det som vilken bjäfsmarknad som helst, men sedan drog vi oss mot loppisdelen och där var det verkligen MYCKET att titta på. Gata upp och gata ner, kors och tvärs och vi tittade och klämde på saker och till slut, efter minst en timmes promenerande, slog vi till med varsin karta superlim à 1 Euro styck.

Vi kom fram till en kyrka och där pågick en massa aktiviteter och vi kunde gå in.


Utanför bands det mer av de traditionella "påskbuketterna"
Vi passerade en vacker gammal dörr som klottrarna inte kunnat låta bli - SYND!Och delar av en stol, eller vad det varit, som någon uppenbarligen tröttnat påSedan kom vi till djur- och fågelgränden
Där fanns verkligen allt, i alla fall nästan allt.
Vi kom till en butik längs en av loppisgatorna, som hade gamla kläder och tyger.

Otroligt vackra skapelser, vem har haft dem och hur har vederbörande kunnat röra sig?
Ut i vimlet igen, än var det sol och vi ville njuta

Det var tvära kast i utbudet, kan man säga
Jag kände mig plötsligt som jag fått skoskydd, en förflugen påse hade snott in mina fötter.Till slut kom vi oss iväg från El Rastro och nu behövde vi lite fika. Vi hamnade på ett riktigt hälsosamt hak, där det starkaste de hade var kaffe utan mjölk. Där sitter vi just nu och det passar väldigt bra att få lite av det giftet också. Livet är på topp just nu. Vi kan inte påverka något mer än vårt välbefinnande och det är precis det vi gör.

C läser kartan och vi tror att vårt slutmål för dagen, så småningom är Prado som har fri entré efter 17.00.

Vi betalade och gick vidare i sakta mak i den sköna solen och rätt som det var hojtade C till: "Men Herre Gud, jag har ju strumpor på mig!!"

Raskt gick vi alla tre in lite vid sidan på trottoaren och A och jag täckte upp lite halvhjärtat medan hon smidigt och snyggt ålade sig ur dem.
Det var en otroligt njutbar promenad och vackert blommande träd längs vägen.Varmt och skönt var det ocksåFortsättning följer förhoppningsvis redan imorgon!

Nu är det God Natt!

Kommentarer
Postat av: Zarah

Den där vita klänningen ser helt omöjlig att gå i... Men fin! Tack för reseberättelsen så här långt! Jag förmodar att det snart kommer mera.

2012-04-15 @ 01:44:47
URL: http://verandan.svenskablogg.se
Postat av: Inger

Men oj, här är det en tjej som är ute på semester. Vilka fina bilder du bjuder på..Barcelona har alla varit utan jag. Och alla gillar det..jag ser ju hur mycket fint du upplever..

Fortsätt och ha det så himla trevligt..

kramen till dig...

2012-04-15 @ 19:09:18
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Inger

jag kanske missuppfattade saker och ting här..

Du var ju i Madrid, men var du inte i Barca oxå..hihi..underbart iaf.,.hihi,..må väl..

2012-04-15 @ 19:12:47
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Kul kläder fast inget för mig förstås

2012-04-16 @ 22:15:49
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0