Crema Catalana

 
Inga vill veta skillnaden på Brylépudding och den spanska varianten. Jag spånar lite här om hur det är på ett ungefär. Eftersom detta har blivit en stor favorit hos mig, har jag kollat upp några olika recept.

Barcareskompisen C, har bjudit A och mig på den inför vår första tripp, annars har jag bara njutit den på plats. Jag har heller aldrig gett mig på att göra en, jag har ingen brännare....... dålig ursäkt, eller?

Den spanska brylépuddingen heter Crema Catalana och är populär i hela Spanien, även om dess ursprung är Katalonien.

Den har ofta inslag av citrusfrukt, strimlat skal el dyl, det är väl det som är skillnaden mot vår svenska variant. Det finns nog mängder av recept.

Jag har ätit ganska många "cremas" vid det här laget och jag hoppas det blir många fler. Den knäckiga ytan ligger uppepå den varma, lena, härliga "puddingen" och frestar en, så det  nästan känns beroendeframkallande. (OBS: Den har verkligen ingen likhet med det man normalt kallar pudding, typ kål- eller mannagrynsdito).

Hur som helst, "puddingen" kan nästan få mig i salig trance (eller om det stavas trans när man är svensk, jag vet inte?) Den bara smälter i munnen!

Det finns massor med recept på nätet, googla, läs, testa, laga och njut!



Inga, om vi någon gång lyckas ta oss över gränsen till ditt landskap, önskar jag mig en bränd dessert, gärna en svensk variant, men det går BRA med en Crema Catalana också, jag ska inte vara så nogräknad! :-)

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Ja, om det är det som krävs för att äntligen få Er till Värmland så ska vi nog ordna en brulé i lämplig form.



Jag måste göra själv eftersom jag inte kan äta den med mjölk i utan bara med sojaprodukter. Men det funkar utmärkt.



Mitt konstkunnande är väldigt litet och smalt. Jag ränner på mina favvisar och kan noll om de andra som jag ratar. Men jag gillar verkligen att kolla runt på bilder o figurer.

2012-01-10 @ 23:28:58
URL: http://inga.blogg.e
Postat av: christina

Ja, vad gott. Vi får ses framöver. Vi måste börja spanska till oss. Jag har brännare så vi ses hos mig. Kram

2012-01-11 @ 07:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0