Konstrunda

I min vilda fantasi såg jag hur kärestan och jag åkte på konstrunda här i Östernärke med tillhörande "Närkestäder". Det var i fantasin, sedan slår verkligheten bort nästan alla sådana planer, men vi lyckades i alla fall komma av gården för en stund.
 
Det är alltid så otroligt mycket som ska fixas här på landet, så lördag och söndag bara svischar iväg. Gårdagen ägnades åt att byta ut vitvaror, förpassa de äldsta till återvinningsstationen, samt en loppis.
 
Just nu håller kärestan på att montera upp en superstark lampa, som ska riktas ner mot skogen. Det ska vara en med rörelsedetektor, så att eventuella marodörer, främst då vildsvin, ska bli chockade av  150 wattsljuset just när de närmar sig för att plöja upp gräsmattan i jakten på goda rötter att mumsa på. De som bott här längre än vi säger att det är rötterna de främst vill åt. Då är det lätt att förstå att det ser ut som en bulldozer varit framme när man ser förstörda tomter och skogsmark.
 
Hur som helst, jag lyckades övertala kärestan att vi skulle besöka de två närmaste konstnärerna, så vi tog oss en tur. Vi hamnade dock lite fel, men fick istället se Hjälmarsnäs och en massa fina småvägar och hus, som gav minst lika mycket.
Så avslutade vi med Idesta, där min teckningslärare (som det hette på vår tid) Ivan Tolt med hustru Ingrid och en keramiker - Eva Dahlstöm, visade upp lite av sina alster.
 
Vid infarten stod en flagga och markerade vart vi skulle svänga av från stora vägen.
 
 
Jag tog några bilder, men hamnade i samspråk med Ivan om gamla tider, att jag kom av mig alldeles med fotograferandet.
 
Otroligt fin entré in till den f.d. ladugården där konsten fanns.
 
 
En av dessa "människor" av Eva Dahlström, skulle jag gärna ha i en kruka här hemma.
 
 
Det här blev enda bilden där man kan skymta tavlor av Ivan och hans hustru. Hennes hänger till vänster och hans på väggen längst bort.
 
 
Närbild på härliga krukor, också av keramikern Eva Dahlström
 
 
Det blev inte direkt någon runda, men en trevlig tur ändå.

Kommentarer
Postat av: Herta

Tänk vad kul det är när man tar sig lite tid att åka runt, sådär. Jag hade plan på en utställning, Brigitte Söregaard eller hur hon heter och stavas,var i stan. Men men, finns mycket annat bl a en tröskel till en bod som behöver bli klar innan vintern dyker upp.

2012-10-14 @ 16:37:37
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Inga M

Hatten av för er som tar er före att åka ut på såna här evenemang. Jag missar en massa trevligt sånt genom att bara vara lat och inte ha koll och det irriterar mig.

2012-10-17 @ 05:50:38
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0