Närbutiken, eller närbutikerna kanske?

Jag gillar livet på landet av många anledningar.
 
Inne i vår närmaste tätort som är Stora Mellösa, finns en bra ICA-butik som desstuom har flera funktioner än bara en mataffär. Post- och paketutlämning t ex, vilket är väldigt skönt - det är 2 mil in till stan.
 
Egentligen är jag konsument som en gammal tant sa till mig i mina yngre dagar. Då menade hon, att hon absolut inte handlade någon annanstans än på Konsum. Jag handlar också helst på Kopra, men vill absolut ha vår ICA-affär kvar, så numera är jag lite otrogen idealen.
 
Inte nog med det, det finns fler intressenter än ICA i närområdet.
 
''
 
Ekologiskt är en annan viktig faktor för mig, närodlat likaså.
 
 
Dömmesta ligger bara 1 km från vägen jag åker varje dag. Där köper vi potatis, lök, morötter mm och framför allt bruna ägg på stora kartor. Jag NJUTER enormt av att få ha bruna ägg, det är nästan lite sjukt, men bruna ägg är det något speciellt med.
 
 
Godare är de också! Och ibland t o m befjädrade.
 
 
Å andra sidan kanske det är bättre utan fjädrar, för de verkar kunna flyga!?
Då spelar det ingen roll hur gott det är, nu är det i komposten. Förhoppningsvis får några kompostmaskar smaska i sig lite ekologisk äggröra.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Vi bor lite för glest för att gårdsbutiker ska löna sig här tror jag. Den närmaste är nog Grön ko i Säffle och det är för långt. Annars skulle jag def handla i sån också. Tröstar mig med att allt i köttväg vi äter (stekkött, färs, kok-kött, grytbitar osv) är himla "närodlat" eftersom det är älgkött som har vandrat runt husknuten innan det blivit mat.

Svar: Inga, Om vi någonsin kommer iväg åt ditt håll, som vi önskat så länge, tar jag med en karta bruna ägg, förutsatt att vi åker bil alltså. Jag önskar att jag hade samma tillgång och närhet till köttet som du har!
Leontina

2012-10-10 @ 05:58:38
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag känner som du!
Vi har Coop med bra sortering, utmärkt kött producerat på Gotland, de har post och paketutlämning och så har vi ICA som en nyttig konkurrent. I Pressbyrån kan vi beställa hem från Systembolaget och det fungerar utmärkt, man ska bara ha lite framförhållning.

Jag känner inget som helst behov av att åka 3.5 mil för att handla på ICA-MAXI eller Willys i Visby.

Ha en fin onsdag!
Kram, Ingrid

Svar: Ingrid, Jag tror jag uppskattar det som finns nära mer och mer ju äldre jag blir. Varför ska jag äta mat som rest halva jorden runt, om det finns här hemma? Kram
Leontina

2012-10-10 @ 11:56:25
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0