Vad då IKEA var först?

Alla har vi väl köpt platta paket på IKEA, packat bilen full, åkt hem, packat upp på golvet och sedan svettats och ev. svurit också?
 
Nu säger jag:
 
"Vad då IKEA? Inte var du först med de platta paketen Ingvar. "
 
Alldeles nyligen var jag hemma hos brodern och hämtade en bokhylla som stod i hans garage. Den har funnits i vårt föräldrahem så länge jag kan minnas och nu skulle den hit till landet för att stå i mitt julklappsrum.
 
Jag var beredd på att hyra släp för att få hem den. Icke, sa bror, den är alldeles platt och runt 160 lång. Den gick in hur smidigt som helst i min underbara bil.
 
Sedan kom resten. Ingvar har utmärkta instruktioner på alla "sina " möbler. Här fanns intet! Hyllan är minst 50 år.
 
Här ligger alla tillbehören samlade
 
 
Kärestan svor inte, men nog tog det på att få ihop det till den hylla jag mindes.
 
 
Gediget arbete skulle man kunna säga utan att överdriva. Det var inte bara att pussla ihop. Jag kom på den geniala idén att palla upp med böcker, för att få jämn höjd i pusslandet. De ska ju ändå dit i sinom tid.
 
 
Den kommer att bli jättefin i julklappsrummet. Jag lovar att lägga ut en bild på den i färdigt skick. Högst upp på rören ska det sitta små koniska mässingspidutter! De syns där på bilden med tillbehören.

Kommentarer
Postat av: Herta

Nu blir jag nyfiken. Skulle du vilja utveckla det här med julklappsrummet? Kallas rummet så över tid hela året eller bara nu under hösten eller är det ett rum som utvecklas efter såsong?

2012-10-27 @ 18:53:41
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Ingrid

Den hyllan kommer säkert att pryda sin plats. De kunde minsann på den tiden också och jag misstänker att kvalitén är bra mycket bättre i dagens Ikeahyllor.
Kram, Ingrid

2012-10-27 @ 18:58:52
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Kusin Christina

Hej!
Den hyllan fanns det m å n g a böcker i.Har själv sett den hos moster och morbror.
Minnen kommer tillbaka.
Kramar
Christina.


Svar: Christina, roligt att du minns den, jag är jätteglad att ha den i mitt s.k. julklappsrum. Eftersom det är minnen för mig också, har jag satt dit lite av mina gamla flickböcker, alla Maria Lang-deckare osv. Det blir nog bra. Kram!
Leontina

2012-10-27 @ 19:08:38
URL: http://tempus.doggyblogg.se
Postat av: anne

Julklappsrummet!?!

Ska du samla alla julklappar du ska ge bort i det rummet eller är renovering av det rummet en julklapp? Eller vad?

Svar: Anne, jag får göra ett inlägg om julklappsrummet, jag förstår det nu!
Leontina

2012-10-28 @ 20:51:22
URL: http://annnne.blogg.se
Postat av: Brodern

Detta hade Ingvar K skrivit i bruksanvisningen om han varit pappa till hyllan: Glöm inte att dra i minst en femtums-skruv genom två av de tre rören och in i väggen bakom. (Medföljer ej leveransen.) Annars rasar hela hyllan åt i bästa fall sidan, i värsta fall rakt fram över både er och eventuell katt som befinner sig där.

Svar: Broder, Jag säger bara oj, för vi har inte dragit i dem än......... Å andra sidan är den inte fullpackad heller. Bara att hoppas att det klarar sig tills det blir åtgärdat.
Leontina

2012-10-31 @ 22:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0