Vitvaror

När vi köpte vårt hus ingick självklart alla vitvaror.
 
Det var bara det, att varken frysen eller spisen var från detta sekel, och inte nog med det, de var från en bra bit in på det gamla dessutom. Den ena var 22 år och den andra 18.
 
Jo, de fungerade, spisen var faktiskt riktigt bra och jag minns den som en av de första spisarna med häll, de där som hade som stjärnor där plattorna var. Vi tänkte dock,  att rent energimässigt var de nog ganska kostsamma och jag ville absolut inte ha en frys som skulle avfrostas manuellt. Så bortskämd hade jag blivit av mig själv när jag köpte nytt till mitt förra hus.
 
Sagt och gjort, vi köpte en mycket större frys, en Miele, självavfrostande och en av dem som fått många bra testresultat. Den anlände och glad i hågen skulle jag packa över maten från den gamla som hade 6 fack, till den nya som hade 8.
 
Sen vad den glädjen slut. Det rymdes inte, den gamla hade mycket större inre volym, naturligtvis på grund av isoleringsskikt o dyl. Lätt betryckt ringde jag kärestan och meddelade detta, varpå han raskt löste problemet genom att säga: Då får vi köpa till en liten box att ha sådant i som vi lagrar lite längre än bröd och sånt.
 
Den hämtade vi i lördags!
 
Medan vi väntade på att den skulle komma till utlämningen stod jag och studerade reklamen utanpå huset. Det var en rejält stor skyl av tyg.
 
 
Vinschen för att få upp den var bra mycket större än den som satt på segelbåten jag ägde halva av,  på den tiden det begav sig.
 
 
Uppe under taket satt den övre fästanordningen, inte så liten den heller.
 
 
Reklamens makt är stor, det är klart och tydligt!
 
Och nu har vi det hemma som barnens favoritleksaksaffär när de var små.
 
 
"Stor och liten", hette den och nu ryms all maten och lite till!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Min kyl och frys är sedan huset byggdes 1983, så de är alltså 29 år, men så länge de fungerar få de väl vara kvar. Förmodligen drar de rätt mycket ström, men det får man ta.

Kram, Ingrid

Svar: Ingrid, vi var mest orogliga att frysen skulle gå sönder när vi inte var hemma + att den drog mycket energi. Den här nya klarar 48 timmar utan ström och det känns skönt. KRAM!
Leontina

2012-10-29 @ 22:13:58
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Herta

Vad skulle jag inte missa om jag inte läste din blogg.

Svar: Herta, Det är bäst du håller dig kvar i läsekretsen, man vet aldrig vad som kommer, inte ens jag vet det! Nu ska jag kolla Hertas blogg så inte jag missar något.
Leontina

2012-10-29 @ 22:17:34
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Jag skulle vilja byta kyl o frys i köket, för att få det som våra goda vänner har; dvs två halva upptill o två halva frysar nertill. Jag vill inte stå på knä varje gång jag handlat för att pula in varor i kylen. Men jag gruvar mig lite av den anledning som du beskriver, de nya rymmer inte så mycket, de har bättre isolering.

Svar: Jag antar att du har mycket mer mat lagrat än vi, så en box är nog inte fel för just sådan mat. Jag vill inte heller ligga på knä och knöka in matvaror, jag förstår dig.
Leontina

2012-10-30 @ 06:12:32
URL: http://Inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0