Blåst på konfekten......

..... är exakt rätt rubrik för detta inlägg.
 
Jag är i en period, har varit det i princip hela sommaren sedan flytten och framåt. Kroppen fordrar mer än mat och eftersom den är så att säga "uppsockrad", vill jag fortfarande äta en massa kakor och godis.
 
Jag hittar alltid en ursäkt, som t ex när jag köpte senaste Pollypåsen. Den löd så här i mitt inre: Eftersom Marabou hade fräckheten att inte fortsätta med chokladen med saltlakritsbitar i, Marabou Black var det visst, så kanske Cloetta gör samma fultrick med Polly "Dregen Edition", vad vet man? Alltså överlade jag med mitt sämre jag, Luther var bortpickad från axeln i ett tidigt skede.
 
Jo, det slutade med att jag tillät mig att  köpa en för att mumsa på, på hemvägen, när blodsockret stod som lägst i mitt inre och maten var långt borta.
Sagt och gjort, den fick ligga överst i matkassen och väl ute på vägen slet jag upp den och började gräva. Jag gillar inte ljusa Polly, de ligger med som utfyllnad i de här påsarna, men de citrongula och framför allt de svarta saltlakritiskulorna.....MMMMMMMMmmmmmm!
 
Jag höll på att köra av vägen i mitt rotande, samtidigt som jag rattade det kornblå fartvidundret (hihi), för jag fick mest tag på ljus choklad, så någon enstaka svart och ett par gula. Tugga kan jag, inget fel på garnityret, så det gick ganska fort att mala i sig, men var var de svarta?
 
Till slut stannade jag lite extra vid stopptecknet som kom rätt så lägligt. Där, mitt ute på den närkingska landsbygden, kände jag draget. "Blåst på konfekten", fick en bild i mitt inre.
 
Det var nog inte mer än 8 svarta, möjligen 9, för jag råkade tappa en och det var naturligtvis en svart. De gula var något fler, men de med ljus choklad.........MÄNGDER!
 
Detta gladde kärestan på fredagskvällen, men jag, jag har gjort slut med Dregen efter detta!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag upplever en viss igenkänningsfaktor när jag läser ditt inlägg ;)

Det är därför jag köper lösgodis, då kan jag själv bestämma exakt hur mycket jag ska ha av varje sort.

För in i munnen ska 1 st punchpralin, 1 st engelsk lakritskonfekt och 1 st aprikos. Kanske inte på en gång, men lite tillsammans.

Har man laster eller!!
Kram, Ingrid

Svar: Det låter som vi förstar varandra, fast aprikosen lät onödigt nyttig i sammanhanget. Jag kan dock få in betydligt fler än en godis - mångårig träning på just det området......Kram!
Leontina

2012-09-11 @ 21:39:16
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Mia

hehe... härligt inlägg... Klart att mannen ska ha litet också...

Svar: Han får så det räcker, för han är inte så nogräknad som jag. Allt jag inte vill ha går åt ändå, innan han slutade röka, åt han nästan aldrig godis. Dock, hellre rökfri med lite större midjemått!
Leontina

2012-09-12 @ 09:46:55
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga M

Slisk är läckert och du gillar ju lakrits med choklad. Apropå Polly, så läste jag igår om att det här godisets fans kallar sig Pollyamorösa ;-)

2012-09-13 @ 06:47:15
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Herta

JÄven jag har varit tvungen att bunkra denna sort.

2012-09-15 @ 17:52:45
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0