Från tanke till handling = god mat

I lördags skulle titta på ny frys och spis, det har varit på gång länge och just nu, när jag inte är helt kurant pga en ovanligt ihärdig förkylning, blev det tid över. Detta förmodligen för att jag inte orkade göra just någonting mer än finnas till och även snyta mig oavbrutet.
 
Jag tog ett av dessa utmärkat engelska pulver, vars funktion söstra mi har gjort klart för mig.
 
 
Så, en halvtimme senare orkade jag följa med på vitvarutittning. Falsk pigghet, upptäckte jag ganska snabbt, för jag orkade bara med en butik.
Istället for vi och köpte mat, för nu ärdet slut med dålig planering och kompletteringsinköp på närmaste matvarubutik. Inte heller finns det några restauranger att bara åka till akut, för att få i sig lite mat. Vi måste ha mat hemma!  Det fick bli Coop, där har vi scanner och det kunde jag orka med = slippa köa i kassan.
 
På vår väg genom butiken fick vi provsmaka något mycket gott, så det fick bli vår söndagmiddag. Kära syster A, vill ha receptet och nu kommer det här, med bild dessutom.
 
Den heter "BLT-sandwich" i korvbröd. Vad BLT är, har jag ingen aning om och när jag frågade A, svarade hon: "Blodtryck." Fel tolkning tror jag helt klart. Sedan valde vi hamburgerbröd istället för korvbröd, med havre, dinkelmjöl och allt möjligt nyttigt.
 
Här är receptet                                    Majonäs
4 färska kycklingfileér                       1 äggula
140 g bacon                                      1 tsk senap
Isbergssallad                                     1½-2 dl neutral olja        
Tomater                                              1 msk färsk dragon
Röd lök                                                Färskpressad citron, ev finrivet skal också 
                                                             Salt och svartpeppar
 
Börja med majonäsen.
Finriv det yttersta på citronen, pressa ur saft.
Finhacka dragonbladen
Gör majonäsen enl. konstens alla regler och smaksätt med kryddor och citron. Ställ kallt.
Skiva tomater och lök.
 
Dela varje kycklingfilé i 4 bitar. (Jag delade på längden och skivade dem efter stekning, innan jag la dem i bröden)
Stek baconet i en torr panna tillls det blir krispigt och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll fettet i pannan.
Stek kycklingbitarna i samma panna tills den fått fin färg. Peppra.
Rosta eller stek bröden (det gjorde inte jag).
Nu till den roligaste instruktionen i receptet: Montera sedan härliga BLT-mackor med kyckling, bacon, grönsaker och majonäs.
 
Det var verkligen JÄTTEGOTT!
 
Eftersom vi bara är två, köpte vi bara 2 kycklingfileér. Visserligen var de stora, men det räckte till söndagmiddag, en matsäck till kärestan och två måltider till mig måndag och tisdag.

Kommentarer
Postat av: Christina

BLT...Bacon, lettuce, tomatoe. En klassiker. Krya på dig.

2012-09-12 @ 21:41:08
Postat av: Inga M

Det där ser himla gott ut! Bacon och kyckling är ofta en bra kombo.

2012-09-13 @ 06:48:40
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Suss

Christina, Hade jag ingen aning om!

2012-09-13 @ 19:26:05
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Inga, Jag kan bara hålla med, det är jättegott!

2012-09-13 @ 19:26:41
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0