Läser just nu

Jag har drabbats av en av de värre förkylningar jag haft på många år. Jag tror inte det är någon lättare influensa, men jag vet inte, för jag är så sällan sjuk att jag inte har något att jämföra med.
Feber runt 37.5 - 38, ont i halsen, matt, JÄTTESNUVIG (och äcklig färg på den är det också, HUVA!)
 
Följaktligen vistas jag i hemmet sedan torsdag förra veckan och när jag känner för det läser jag. Just nu är jag fast i "Mördaren i folkhemmet".
Författarna är Lena Ebervall & Per E Samuelsson - samma som skrev "Ers Majestäts olycklige Kurt", (Haijbyaffären) som både jag och kärestan läste med stor behållning och faktiskt köpte efter att vi läst den.
 
Nu handlar det om Olle Möller och hans öde när han blev beskylld för att ha mördat både Gerd Johansson, Rut Lind och Kerstin Blom (tror hon hette Blom, jag har inte kommit så långt än).
 
Jag minns Olle Möller från min barndom. Jag var en väldigt social unge och min mor var väldigt orolig att jag skulle slå mig i slang med okända farbröder när vi åkte tåg eller var hos mormor i Stockholm, för det kunde ju vara Olle Möller. Varken jag eller mor förstod hur hemskt det var att folk sa så, att det kunde vara Olle Möller man mötte och då skullle man skulle akta sig.
 
Det är en väldigt intressant bok hittills och jag kan inte säga att jag satte mig in i hela historien medan Olle Möller levde, men utifrån det man fick reda på då , trodde jag inte att han var skyldig.  Det var alldeles för mycket "lösa trådar" som knöts ihop felaktigt, men vet gör jag förstås inte.
 
Jag tror jag kommer att kunna rekommendera den här även efter att jag avslutat den. Mycket intressant!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Fy då!
Har du åkt på influensa. Jag hade i alla fall ingen feber, men förkylningen har inte släppt ännu.
Tur att du har lite trevlig läsning i alla fall när du nu är sjukskriven.
Krya på dig!

2012-09-10 @ 21:50:24
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Ska bli spännande att läsa vad du tycker om den här boken. Vi växte ju upp med Olle Möllerfallet på något sätt. Det skedde nära våra hem och rättegången gick av stapeln i tingshuset precis bredvid mitt fönster i gamla realskolan. Och jag hade fönsterplats.

2012-09-11 @ 00:50:55
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0