Rom dag 5 - del 2

Rom dag 5 - del 2
 
Tisdag 26 mars
 
Efter att ha avnjutit vår gratisapfelstrudel uppförde vi oss som äkta italienskor och gick hem och tog en siseta och det var sååååå skönt!
 
Mina skor var genomblöta, då är det skönt att ha en supereffektiv handdukstork. Funkade hur bra som helst.
 
 
Sedan tog vi oss samman och reste oss ur det halvslappa tillståndet vi genast försattes i när vi intog horisontalen. Vi tog metron till Roms motsvarighet till Chinatown och där fanns också ett glasställe. Det hade nummer 2 på C.s lista, så det skulle vi också testa i afton.
 
Kära nån, det var som att förflyttas tillbaka till NanJing 2001. Massor med olika små affärer och allt med samma koncept som där, fast här prutade man inte!
 
Vi gick in och ut i ett par, tre stycken av dessa Kinabutiker och i en av dem stannade vi lite längre, för där fanns "särkar", för att uttrycka sig lite vanvördigt. Det var silke/viscoseblandning i dem och det är inte helt fel, även om det inte är heläkta.
Affären verkade ganska ny, för en man hade fullt sjå att få ihop en skyltdocka, alltmedan damerna handlade särkar.
 
 
C syns i spegeln, med sin proppade särkkasse.  
 
Jag hittade en liten kepa till Otto för 5 euro och några små strumpor. Det kändes lite lite, så jag blev jätteglad när vi gick förbi en affär som sålde garn och även hade små fina bebiskläder i fönstret. Nu har jag inhandlat en mjuk, skön dress till lille hjärtat Otto, en normal, med mina mått mätt.
 
Efter det inköpet och damernas särkar av silke, letade vi reda på gelaterina och medan damerna läste husnummer för att hitta dit, stod jag plötsligt vid en dörr det där stod 1880 och där var glassbaren. C kollade sitt papper, det var rätt, men fel adress, de måste ha bytt lokaler.
 
 
Vi stegade in så klart. Så fint det var, alldeles nytt, fast äldst  i stan om man ska tro skyltarna och det ska man väl.
 
 
 
Här skulle man betala först, sedan lämna kvittot till killarna vid glassdisken och så "önska" vad man ville ha för smaker.
 
 
3 kulor verkade lagom och det skulle kosta 9 euro. VA?? C stod först i kön och ifrågasatte detta. Nej, fel, fel, fel! De kostade 3 euro, eller sedan 2 euro. Vi vet inte riktigt vad som hände, men dyrt var det inte och vi fick till slut varsin strut med 3 kulor var och himmelskt gott.
 
 
MAS nästa och då menar jag inte Kalle Moreaus eller någon annan dalmas, utan det stora varuhuset vi läst om i turistbroschyren. MAS var skit (ursäkta), ändå köpte jag en riktigt fin 80% lammullströja till kärestan, inte alltför kostsam. MAS var, som vi oerfarna tror att Ullared skulle se ut i miniformat.
 
NU kom det fram. Oerfarna var att fara med osanning. A har varit där 2 gånger - No more!
 
C träffade en ny vän som hon hade svårt att slita sig från, eller rättare sagt, de från varandra.
 
 
Efter Chinatown, glass och MAS hade vi fått nog och gick hemåt. C läste karta, vi bara följde med - Skönt!
 
Vi gick fel, vilket blev mycket, mycket bättre än hon hade planerat. Det blev en genväg vi inte hade hittat tidigare.
 
Passerade lite hotelldörrsprydnader.
 
 
Snart påsk aviserar de även i dörröppningarna.
 
 
Kom hem och kastade in alla väskor vi också köpt. ALLA hade köpt - igen! Även jag!!! Hur går det till????
 
Vi stärkte oss lite för en sista kraftansträngning och gick till SPAR. Där städades det för fullt sedan 10 minuter tillbaka = STÄNGT!
Inget sursprutt  (= torr spumante) och jag som lovat att C att  jag skulle bjuda på 1 kanna sprutt som hon skulle få dela med A. 
Domani får vi gå till SPAR igen och köpa sprutt och ost. Nu fick vi tänka om och gå till min lille ögonbeundrare på Ludovisi Bar istället.
 
När han såg oss ilade han raskt ut i natten och köpte cognac. Det är kärlek det!!!! Jag hade ju fått köpa den sista skvätten han hade förra gången vi var inne. Alltså beställde jag in en så klart, något annat hade varit otänkbart.
 
 
A och jag beställde varsin pizzabit till kvällsmat av servitören och C köpte en varm macka.
 
 
Där satt vi ett bra tag och lille gossen som jag tror heter Christian el dyl pratade med oss och bjöd på choklad. Trevligt med lite uppvaktning, men snart är det oåterkalleligen SLUT!
Eftersom SPAR inte ville sälja till oss mitt i städningen, köpte jag en sursprutt av min lille kavaljer som jag gav till damerna. 
 
Vi gick hem! Jag fick ett mindre bryt över mina väskor och försökte förställa mig till något annat än en väskgalen turist.
 
 
 
Vet inte om det gick så bra!!! Det är mina 3 jag poserar med, eller vad jag gör?
 
Jag insåg att jag är en av dem nu och A och jag arrangerade en väskutställning för C istället . Hon har visat oss så många fina utställningar, att nu var det vår tur! 
 
 
Hon flämtade och SKRATTADE! Ingen granne knackade  - TUR, för efter den utställningen dracks det nattsprutt på rummet så det rusade i skallen. 
 
Sedan kontrade damerna med en mannekänguppvisning för mig, som är särklös. Det måste jag nog ändra på imorgon.
 
 
Jag älskar detta livet! God Natt!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilken härlig väskutställning. Med mammas sätt att uttrycka sig skulle man kunna säga att ni verkar ha pippi på väskor!
Kram, Ingrid

2013-04-23 @ 13:39:26
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0