Kattvakt

Ibland är jag kattvakt hos kära dotterns familj, när de någon enstaka gång reser bort ett par dagar och det har jag varit även i sommar.
 
För att planera lite hur lång tid jag skulle vara där hade jag kollat om de skulle gå ut.
 
Nej, det behövdes inte , för de var inte ute alla dagar och just då var inte vädret något vidare heller och för övrigt var det så att Indra - Ahtis syster - inte går ut om inte dörren alltid står öppen, sas det.
 
Det var lugnt med andra ord.
 
Fast det tyckte inte katterna! Indra ville gärna gå ut, så jag lät dörren stå öppen medan jag vattnade och bara tog det lite lugnt medan jag väntade. Hon gick bara ut på bron och satte sig på räcket, så det var inga problem.
 
 
Då sa det SVISCH och ut flög Yama. Nej, det är ingen fågel, även om det kändes så när hon susade förbi. Yama är siamesen som verkligen är utekatt och hon for rakt upp i trädet utanför.
 
 
Det fanns annat som var intressant där ute, för det verkade ha varit en liten slakt tidigare. Det var nog vildkatterna som ombesörjt detta. Det bor nämligen 2 vildkatter där också - Herr Grå och Fröken Blyg.
 
 
Förre hyresgästen bara lämnade dem när han flyttade och min godhjärtade dotter och måg matar och sköter om dem så de ska ha det så bra det bara går. Mågen har till och med byggt en viterbonad koja till dem uppe på loftet med fårskinnsfällar och sköna korgar. Dessutom har de blivit ganska tama, så till och med  jag har gosat med Herr Grå. Han är rejält välväxt, som det brukar heta när man är lite för tjock, så de har det nog inte så illa ändå, trots att de inte bor inne. 
 
Det är tur att innekatterna är så tama att man kan locka på dem annars hade det blivit en lång kattvaktssejour, för upp i några äppelträd klättar inte jag för att få ner en katt.

Kommentarer
Postat av: Susanne P

Det gäller att sköta sig när man är "barnvakt" och inte tala om lite småfel som uppstår... ;)

Sv. det är Crimenal Case som jag spelar på FB.

Kram

2013-08-25 @ 21:53:07
URL: http://www.susannep.blogspot.se
Postat av: Ingrid

Det är ett stort förtroende man får när man ska ta hand om någon annans djur, men jag är säker på att allt kommer att gå bra med katterna.
I månadskiftet flyttar jag till Sicklings en vecka för att ta hand om Ludde medan Bosse o Carina är på Åland på fisketävling.
Jag skulle ju kunna ha Ludde här förstås, men han är så galen att skälla, så jag föredrar att flytta hem till honom.
Ha en fin ny vecka!
Kram, Ingrid

2013-08-25 @ 22:16:47
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Kattvakt är nog helt ok ser jag. Men vad menar du med "satte sig på bron"? Vad är det för bro? Jag såg ett verandaräcke.

2013-08-27 @ 09:06:54
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Trädklättring kan vara vådligt i vår ålder.. Å andra sidan kan jag tänka mig att klättra i ett "bra klätterträd" om det finns en geocache där uppe... :-) OBS - Ska finnas grenar så det är lätt att klättra, annars får det vara...

Tur att katterna är väluppfostrade och lyder när du kallar på dem. Vackra katter det där, men hua vilken oansvarig hussäljare som lämnade kvar sina katter...

2013-08-29 @ 12:04:54
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0