Nyanskaffningar

När man får barnbarn, kommer det plötsligt en massa nya saker i ens hem.
 
Efter att kärestan blivit farfar, gjorde jag iordning en korg med saker lämpliga för små barn att greja med när de kom på besök. Amelia, som är "vårt" äldsta barnbarn har mycket roligt varje gång hon är här och den packas också ur helt och hållet, för man vet inte vad kan finnasl längst ner?
 
När Majken var här hände naturligtvis samma sak och snart är det Ottos tur att ge sig på den. Jag lägger dit nya saker då och då, det kan vara efter mina barn, eller något som jag köpt.
Där finns förutom leksaker, lite böcker, Bamsetidning, målarbok, kritor och ritpapper och till och med sådant som jag själv hade som barn, bl a en gammal minimjölkflaska, eller hämtare som man säger i Västerbotten.
 
För ett par veckor sedan fick jag den här av Monica - kompisen som bor här i närheten.
 
 
I fantasin ser alla tre barnen på den, fast inte samtidigt. Längtar tills jag får testa med Otto som är den som är här oftast.
 
Så frågade en arbetskamrat om jag ville ha en sittvagn. Jag svarade att det ville jag, förutsatt att den fungerade. Han var på väg till Röda Korset med en massa saker, bl a den. 
 
Jaha, nu har jag tagit isär den och tvättat klädseln och har en alldeles exellent vagn att erbjuda när småkottarna dyker upp utan vagn och vi gärna vill gå på promenad.
 
 
Resesäng köpte vi samtidigt som Ottos flashiga bil (som egentligen är en gåstol, men det vägrar jag tillstå).
 
Nu får vi se vad det blir härnäst och även om det blir grejer som ska härbärgeras tills de inte behövs längre, känns det bra. Så här var det hemma hos mor och far också när vi kom på besök, så jag tycker det är som det ska vara!

Kommentarer
Postat av: Mia

Hos mig har leksakerna också tagit bo efter många år utan sådana saker i mitt hem. Gosedjur, böcker, bilar och litet andra småsaker. Inte så mycket men roligt är det. En liten mjuk boll ska inköpas snarast. Sakerna används, men det är faktiskt lika roligt med grytunderlägg, slickepott eller vad han nu kan komma åt, det lilla barnbarnet...

2013-08-31 @ 19:23:54
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga M

Känner igen det där! Jag har en stor låda kvar med saker sedan mina barn var små och en del av grejerna lekte jag med som barn. Den är bra till mina egna barnbarn på besök, men även när andra barn kommer. De vet allt och om jag glömmer ta fram den så står de och tittar längtansfullt ner mot källaren där den står under trappen. En del grejer i lådan har jag passat på att fynda på Röda korset när jag kollar runt där. Klassiska pekböcker finns exempelvis ofta i deras hyllor.

2013-09-01 @ 06:38:28
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Det där känner jag så väl igen från hemma hos mina svärföräldrar när våra barn var små. :-) De var ju där ganska mycket eftersom vi bor nära varann, och det var ju jättebra att slippa dra med vagnar mm när man skulle dit.

Sonens första bil fanns förresten hos dem - en gammal Opel Kadett (vill jag minnas att det var) som svärfar hade ordnat via en bekant. Den fick sonen i 11-årspresent, och så fick han ha den där och köra med på deras privata infartsväg osv. :-)

2013-09-01 @ 09:24:17
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0