Rosängen

Först vill jag bara säga att jag är en usel bloggare just nu, det är oerhört mycket som ska fixas på skolan de första veckorna och jag är UTMATTAD när jag sent omsider lämnar stället och åker hem.
 
Väl hemma väntar vår kära katt och är såååååååååååååååååå sällskapssjuk att jag snart får använda öronproppar. Hon talar hela tiden och det mesta handlar om mat och kärlek, eller för att citera kära dottern, som låtit mig överta Ahti. Hon säger så här: "Du behöver inte bry dig så mycket, hon vill bara ha uppmärksamhet." Kanhända att det är så, men det tar tid i alla fall att göra henne nöjd.
 
Det leder i alla fall till, att datorn har låg prioritet just nu, men det reder sig snart, det brukar det göra.
 
Nå, Rosängen var det. Förut skrev jag alltid Miljövårdscentrum, men numera heter butiken Rosängen och för första gången någonsin, fick jag chansen att visa stället för kärestan. Det enda jag skulle köpa var en god gurka, för det odlar vi inte själva, så det var en snabbvisit.
 
Butiken är likadan, trots att namnet var nytt för mig och jag gick in i grönsaksrummet och fick mig ett gott skratt. Där på den gamla vågen låg några tomater,
 
 
närmare bestämt den här trion!
 
 
Jag tog med mig min gurka ut i butiken, där köpte jag även spanska mandlar, som är urgoda och en förpackning naturgodis Mango&Kokos, som enligt tjejen bakom disken bara smälter i munnen. Det gjorde de och de produceras av North&South Fair Trade. Tror de kostade 35 kronor och jag garanterar att jag kommer att köpa dem igen. Till och med kärestan nästan flämtade till när han fick smaka en, vilket naturligtvis ledde till att han ville ha några till. 
 
Han fick det!
 
Utanför byggnaderna finns den fina örtagården och jag passade på att knäppa några bilder i all hast när vi var på väg till bilen.
 
 
Det är annat än mina örtodlingar, 2 sorters Basilika och Rosmarin i krukor, men jag är nöjd med det. Jag har skördat massor.
Efter detta susade vi vidare till Granngården, men det är då ingenting att blogga om - 5 säckar salt till vattenreningen och 4 säckar täckbark!
 
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Jag förstår mer än väl att du har annat än bloggandet att tänka på just nu.
Vilken enormt hög humlestör det fanns i den där örtagården, för det är väl humle?

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

2013-08-30 @ 11:18:04
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Kul att läsa om dina odlingar!

2013-08-30 @ 21:47:23
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0