Årlig tradition

Så har vi varit utomlands igen, eller i alla fall nästan. Jullan och jag far till Åland varje år för att inleda sportlovet..... Det är en bra sportig händelse tycker vi båda. Alldeles lagom ansträngning efter vårterminens första veckor. 
 
Nu har hon visserligen slutat arbeta, trots att hon inte alls uppnått rätt ålder, men hon ville och då gjorde hon det. Vi firar sportlov i alla fall, har man påbörjat en tradition får man hålla på tills man stupar!
 
Stupade gjorde vi inte denna gången heller, allt gick städat och lugnt till - och mycket gott var det!
 
Early boarding hade hon lärt sig när hon åkte förra gången (utan mig), så vi placerade oss bland de första. Vi kunde lika gärna sitta där och prata, som i cafeét.
 
 
Kryssning i mina öron leder tankarna till sol och värme i varmt hav. Så var det INTE!
 
 
Vintrig, kall snålblåst, men snart var vi ombord och där mötte vi ett av djuren i Ice Age! Det var någon sådan jippovecka fick vi veta lagom tills vi skulle åka hem, men vi hade inga småttingar med oss, så ingen skada skedd.
 
 
Däck 10 hade vi i år, med fönster. Lyxigt värre! Vi lastade in väskorna och bestämde oss att det var dags för lite grönsaker.
 
 
Grönsaker....???? Jaaaa !!!!!!!!
 
Det är mynta! Varsin Mojito för att fira ledigheten.
 
Efter den lilla aperitifen väntade buffeén och i år tänkte jag mig noga för vad jag åt, för förra året mådde jag inte alls bra efter alltför fet mat. Gallan spökar, trots att jag är opererad.
 
Jag åt bara fisk och skaldjur, inte minsta lilla köttbit. Sedan frossade jag inte i desserter och slisk som jag brukar, utan tog en av varje och tog bara om av en enda, det är den som ser ut som en köttbulle. MUMSIG!
 
 
Mätta och nöjda gick vi ut när vi inte fick sitta kvar längre. Vi fick nämligen otroligt trevligt bordssällskap av trenne damer, som visade sig vara mor och två döttrar, så vi satt kvar och pratade tills de mer eller mindre körde ut oss.
 
Vi gick till puben för att fortsätta den trevliga samvaron och vi pratade och skrattade kors och tvärs. 
 
 
Vi satt där tills ljudnivån blev för hög och sedan flyttade vi oss ut till några bord där det tack och lov inte var musik och fortsatte prata och skratta. Efter klockan 1 någon gång gick vi till våra hytter efter en fantastiskt trevlig kväll.
 
Nästa dag!
 
Frukostmatsalen var välfylld och det blev vi också, för vi åt trerättersfrukost. Först yoghurt med diverse kruska, frukt och bär, sedan äggröra och bacon med tomater och avslutade med te/kaffe grovt bröd, ost och paprika. 
 
 
Det var ingen vidare vacker morgon utanför, vi satt framme i fören medan vi åt.
 
 
Skeppsklockan var det enda som var värt att vila ögonen på, inte en båt passerade på hela tiden.
 
 
Dagen gick ganska fort, vi låg länge i hytten och läste efter den stadiga frukosten och när vi kom ner igen började vi närma oss Stockholms skärgård. Där blir det mycket att titta på, en massa öar och många med stora fina hus, vilket är ganska underhållande.
 
 
Vi passade på att äta lunch för vi hade inte beräknad "landning" i Örebro förrän vid 19-tiden tidigast.
 
 
Sedan blev det mer hustittning.
 
 
Och HOPPSAN, var det där Kaknästornet???
 
 
Åter till hytten, packade ihop och en ganska lång och tråkig väntan på att få gå i land.
 
Därutanför väntade en sprillans ny buss på att vi skulle komma. Den gick på sin fjärde tur, så det var inte premiärturen, men nästan. Hur fräsch som helst.
 
Vi frapperades av denna detalj, på en modern buss i Sverige.
 
 
JAAA, det är ett askfat!
 
 
Så kom slalombacken "mitt i stan".
 
 
Nu var det bara tunneln kvar ut ur stan och sedan det brukar gå fort.
 
 
 
In i den!
 
 
Det flöt på bra tyckte vi och så skönt det var....
 
 
.....tills det började gröta ihop sig....
 
 
 
.... och vi fick lämna plats för att släppa förbi en bärgningsbil. Tack och lov var det maskinhaveri och ingen människa som skadats.
 
Det tog tid, men hem kom vi och nu är det 1 år tills vi kryssar igen.
 
 
Traditioner är viktiga, så det håller vi på!!!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så kloka ni är som håller på en så trevlig tradition och tack för alla fina bilderna. Det känns nästan som om jag var med!

Kram, Ingrid

2013-02-19 @ 17:44:23
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Musikanta

Kul tradition att fira sportlov fast man numera har det jämt :-). Ni ser ut att trivas och må väldigt gott - tur att det inte stormade med all den goda maten.
Kram

2013-02-19 @ 20:26:51
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se
Postat av: Lambergsfrua

Vad roligt att få följa med på kryssningen. Tack för en trevlig resa i trevligt sällskap!
Varm kram,
Lambergsfrua

2013-02-20 @ 13:15:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0