Helgkväll hos goda vänner

I lördags blev vi bjudna hem till goda vänner här i byn, eller nästa by, eller nästnästa. Jag har inte riktigt fått ihop det där med uppdelningen än. Jag ska skaffa mig en detaljerad karta så kan jag skriva sanna fakta och inte bara spekulera.
 
Det var inget märkvärdigt sa M i telefon när hon ringde och bjöd oss. "Bara" lite" varma smörgåsar. Det var tur att vi var på vift halva lördagen så att vi inte hann laga mat, insåg vi när vi kom dit och fick se "lite" varma smörgåsar.
 
Först var vi till Odensbacken, jag ville kolla in loppiset en snabbis, sedan fika på det förträffliga Konditoriet och jag fick med mig kärestan. Visserligen tvärsurade han när jag slank in på loppiset, men han lekte lite med sin mobil de 5 minuter jag var därinne och sedan bjöd jag honom på ett riktigt gofika, så han tinade upp lika fort som han tjurat ihop.
 
 
Den koppen var till mig, det fanns många udda att välja på, men den här skrek LEONTINA! Missa inte att notera krämbullen, eller krämkaka hette den visst. Värt att åka till Odensbacken för, jag lovar! Finns i storformat också om man är fler än en.
 
Sedan fortsatte vi till Jacobssons Möbler för ett livsbevarande inköp. Osmidig som jag är, hade jag lyckats halka i badkaret när jag skulle duscha. Jag slet lös hela duschstången när jag reflexmässigt slängde ut armen för att få stöd. Nu skulle inköpas antihalkmatta att stå på när man duschar i karet i fortsättningen. En bruten handled räcker, tyckte både jag och kärestan och "Nej, jag föll inte, stången räddade mig."
 
Inte hade de några duschmattor, men jag njöt av Laminoraden när vi passerade. Min rad här hemma är visserligen bara på 2, men det räcker för mig.
 
 
Sedan vände vi hem igen och nu blev det inte mer än varsin Risifrutti som blivit över tidigare i veckan, för nu hade vi lite bråttom.
 
När vi kom till kompisarna var det full fart i köket och vi satte oss runt bordet och pratade, medan mackorna puttrade i ugnen.
 
 
Jag vet inte om M gjorde 3 x 3, eller 3 x 4 omgångar till oss 4, med 9 mackor per plåt, men mycket var det och otroligt gott.
 
 
Jag lyckades trycka i mig 3½ av dessa bautamackor och jag önskar att jag hade kunnat äta flera, för så gott var det, men det var totalstopp.
 
    4 olika fyllningar hade hon gjort:
1. Makrill/tonfisk med tomat och ost.
2. Traditionell Croque Monsieur med stark, söt senap.
3. Riven grönmögelost, Brieost, tomater och ost.
4. Pepparsalami med tomater och ost.
Samtliga fanns i varianten med eller utan purjolöksstrimlor. Jag kan ha glömt något, för paltkoman infann sig och en lång stund efter inmundigandet var jag inte fullt närvarande.
 
Jag var dock tillräckligt vaken för att notera bordsbenen där vi satt, eller rättare sagt fötterna.
 
 
Stabilt, skulle jag vilja skriva om de bordsbenen.
 
Efteråt när vi orkade röra oss igen, drog vi oss till fåtöljerna för kaffe och prat. Där noterade jag en av M.s fina masker, liknande dem som hon hade på konstrundan Vinterspår som vi var på för ett par helger sedan.
 
 
Den är mycket häftigare i verkligheten. Vi tackar för en fin kväll i goda vänners sällskap! 

Kommentarer
Postat av: Mia

Varma mackor börjar nog komma tillbaka igen. Annars var det sådant jag sysslade med i ungdomens dagar, sedan föll de i glömska många långa år... De senaste två åren har jag börjat göra varma mackor igen, ibland. Gött är det! De här ser extra goda ut!

2013-02-21 @ 14:02:59
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Ingrid

Så trevligt att träffas under lite lätta och gemytliga former. "Lite varma mackor" såg jättegott ut.
Sådana bordsben har jag aldrig sett förut. Vilka tassar!
Ha en skön fortsättning på torsdagen!
Kram, Ingrid

2013-02-21 @ 15:23:39
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: AnnaKK

Åh, vad jag blev sugen på varma mackor nu när jag såg dem på ditt foto! Slurp!!! :-)~ Skulle faktiskt kunna bli såna här imorgonkväll... Franskbröd finns i frysen, och det övriga som behövs går nog också att skaka fram ur gömmorna!

Sen jag började på den här formgivningskursen så har jag också börjat lägga märke till möbler osv på ett helt annat sätt än tidigare. Helt klart häftiga tassar på det hos era vänner! Ser jag inte alldeles galet så har det ju till och med små klor!? :-D

2013-02-21 @ 19:48:10
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Lustigt men vi har just ikväll ätit varma smörgåsar! Det är en underskattad maträtt. Gubben hade köpt handpolerade räkor av fiskbilen. Först blev det fisksoppa med torskfile, men det var mycket över så det fick bli räkstuvning på varma smörgåsar med lök i och tomatskivor i botten o ost ovanpå. Himla gott blev det.

2013-02-21 @ 21:12:51
URL: http://Inga.blogg.se
Postat av: Herta

Varma mackor går alltid ned. Vräkte i mig två stycken med räkor i går kväll.

2013-03-03 @ 11:44:40
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0