Oj, jag missade lite av 50-talsutställningen

 
När jag hade lagt in alla bilder av annonserna trodde jag att jag var färdig med nostalgin, men nu ser jag att det är lite kvar.
 
I huset bredvid Bergööska huset låg bokis efter att det gamla huset revs för att bygga nytt. Bokhandeln ligger inte kvar där heller,det är annan verksamhet i lokalerna, men på den blekta markisen ser man detta!
 
 
Vi campade inte så värst mycket i vår familj och än i dag avstår jag från den typen av semester. Jag har förresten tältat färdigt, det bestämde jag mig för, för över 15 år sedan! 
 
 
Vi hade ingen bil förrän min bror tog körkort 1964,  sedan tyckte far att det nog var dags för honom också att skaffa sig körkort och bil och så blev det. Då kom det även in ett campingbord i familjen, eller vad det nu kallas? Våra stolar hade dock inga ryggstöd, det var 4 stycken "pallar". 
 
Badminton spelade vi då och då och termosen av den där typen minns jag också. I dem som fanns när jag var riktigt liten, satt det bara en vanlig kork och det hände att den sköt iväg sig själv av trycket från den varma drycken. 
 
 
Den där lådan som står där är däremot en helt ny bekanting för mig - en smörgåskyl.
 
 
Mycket bra uppfinning, inga kladdiga utflyktsmackor där inte! Den skulle vara praktisk än i dag för en vanlig picknick. Det är ju smörgåsarna man vill ha kylda, så tillverkare av smörgåskylar - SÄTT IGÅNG!!!!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Den där bilden på campingutrustning är nästan exakt vad vi hade då. Pappa köpte bil 1957, den svarta Folkvagnen 1958 års modell med stor bakruta. Då inköptes campinggrejerna och så flackade vi land o rike runt. Vårt tält var också olivgrönt men hade brutet tak, annars var stolarna pallar som i annonsen och bildade en låda tillsammans med hopfällbara bordet. Gummimadrasser hade vi också, gröna och så sovsäcker förstås, också gröna.

Något som jag däremot aldrig sett är smörgåslådan för picnic. Mycket bra idé förstås.

2013-07-31 @ 06:14:57
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0