Hälsosamt för mamma-barn

Igår blev det en "mamma-barndag" igen, som kära dottern kallar det. Det innebär kort och gott att vi umgås och det är väldigt värdefullt tycker vi båda två. Önskar att sonen inte bodde 70 mil bort, utan att vi också kunde ta en mamma-barndag ibland. 
 
Egentligen skulle det heta mamma-barn X 2, för nu är vi 2 mammor och 2 barn som träffas, fast bara 3 personer. 
 
Dotter J skulle åka til Hallsberg och köpa te. Hon är svårt begiven på ett te som hon inte hittat någon annanstans är på Hallsbergs Hälsohandel.
 
 
Snabbt erbjöd jag mig att följa med och till slut blev så att vi tog min bil som har AC. Otto mår bättre om det inte är så varmt, för så klart skulle han med och för första gången sedan han föddes tog jag inte ett enda kort på honom...........
 
 
Det blev lite mer än bara te, men så är det nästan jämt och för de flesta människor skulle jag tro. Lite hungriga blev vi också, så vi gick torgbacken upp till Landals exellenta konditori efter vi handlat färdigt på Hälsohandeln och Världsbutiken som ligger vägg i vägg.
 
 
Det är helt otroligt att de har ett sådant bra konditori i lilla Hallsberg och med ett stort utbud av allt det goda man vill ha när det är fikadags. 
 
 
Aldrig blir jag för gammal att vilja ha en rosa maräng - där fastnar blicken en extra stund.
 
 
Fast det blev inte mitt förstahandsval idag, det fanns ännu smarrigare saker att stoppa i munnen.
 
Just när vi beställt fick vi syn på gammeldags rågsiktkakor, jag som brukar baka sådana, det hade jag glömt bort och nu låg de där 2 och 2 och var till salu utan stök i köket.
 
"Ja tack," sa vi, "vi tar varsin påse."
 
 
De avsamakdes hemma och de smakade exakt som de jag brukar göra. JÄTTEGODA!
 
Nere vid Puttlabäcken fanns bord och bänkar, Otto hade somnat och vi satte oss i solen med vårt fika.
Kaffe, Festis, som plötsligt hette Smakis och varsin rågmacka med ost och grönsaker.
 
 
 
 
Marängen då? Neej, det ligger något annat i påsen.
 
 
Lite sött ska man ha när man ätit, det är bra för matsmältningen, har jag hört en gång för längesedan och det har jag tagit fasta på, då är det legitimt att stoppa i sig någon liten godbit efter nyttigheterna.
 
 
Den med choklad är min, det var päronmandelfyllning och jag lovar: Den var DELIKAT!!!! Avnjöts i små, små tuggor. Syltstrasskakan var J.s val och enligt henne mycket GOD!
 
 
Jag gillar grön fyllning, undrar varför? Inbillar jag mig att det är nyttigare då?
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Vilken mysig dag!! :-)

Och hoppas midsommarhelgen kommer att gå i samma trevliga spår!!

Du kan glädjas åt din lupinruska den här sommaren, och fröar den av sej och fröna gror så kommer du att få små plantor nästa sommar - som i sin tur blommar nästa sommar igen! Med andra ord: Lupinen är en tvåårig växt som blommar under andra sommaren och därefter dör den. Så vill du ha lupinblommor varje år måste det sås nya frön varje år också. :-) Lycka till!!!

2013-06-20 @ 20:35:57
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Dottern

Vilket bra inlägg min mamma. Det är min favvo dagar. Mamma-barn dagarna :) Nästa gång blir det baddräkts lerande. Kram

2013-06-21 @ 01:11:58
Postat av: Inga M

va mysigt ni kan ha det tillsammans: mor o dotter! Avundsjuk är jag förstås som har 100 mil till min, alltså precis lika långt som du har till din son! Märkligt att våra liv fick så många paralleller!
Ha en fortsatt trevlig helg!

2013-06-22 @ 05:04:39
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0