Jordgubbar

Jag åkte förbi en skylt nere i samhället där det stod "JORDGUBBAR SJÄLVPLOCKNING 1 km".
 
Hem och ringde dottern som genast var beredd och kom med älskade Otto så klart. Vi stärkte oss med en fika innan vi for och Otto var med och satt i sin nya stol som hette något jag inte har en aning om just nu.
 
 
Den var väldigt bra, han satt stadigt och hade fullt sjå att hinna med att titta på oss alla 3 som satt runt bordet. 
 
 
Så blev det lite tråkigt och genast såg jag min chans och hivade upp honom i knät.
 
 
Den här dagen övade han något slags torrsim och kastade sig framåt, eller så var det för att bilen som kärestan plockat fram, stod där på bordet.
 
 
Den skulle han bara ha och nu har han börjat greppa riktigt bra, så "vi" kämpade på!
 
 
Jodå, han fick tag på den och höll i den ett tag, sedan var det något annat som var mer intressant och den damp i backen.
 
Vi for iväg till Råsta, där självplocken var.
 
 
Otto skulle så klart vara med och kära dotter tog honom i bärselen.
 
 
Det gick bra ett tag, men sedan blev han less på att sitta där och när vi plockade stående, blev han hängande, så jag tog honom ett tag. Istället för att plocka i hinken, ställde jag Otto i den.
 
 
Och ingenting såg han. Tur att jag upptäckte det med en gång, annars hade det blivit tråkigt för honom, men han hade säkert låtit göra sig hörd om jag inte märkt något.
 
 
Det var inte någon vidare genial idé att ställa honom i hinken. Han skulle ju vara med och plocka tyckte han, så han hävde sig framåt, över kanten och ryckte lite blad.
 
 
 Jag kunde bara plocka någon enstaka gubbe i och med att han blev så engagerad.
 
 
Fast, vi hade lite tur, för han blev plötsligt trött, så där som bara små barn kan bli och modern hämtade bilbarnstolen och vips fick vi plocka i vårt eget tempo, för det var som att blåsa ut ett ljus.
 
 
När vi plockat 12 liter kände vi oss nöjda. Kära dotter fick bestämma hur mycket hon ville ha och hon ville ha 4 liter och jag fick 8. Så kom vi till betalningsögonblicket och där och då, bestämde jag mig för att inte åka på självplock någon mer gång. Det kostade 238 kronor för 12 liter och bara 2 dagar innan, hade kärstan köpt alldeles utmärkta jordgubbar till mig, för 10 kronor litern. 
 
Visserligen hade vi roligt och vi smaskade och åt medan vi plockade, (isynnerhet jag) och det kostade förstås inget extra. Ont i ryggen fick jag också på köpet. 
 
Nästa år slår jag nog till på 10 liter när de når lägsta prisnivån, man blir ju inte yngre precis.....
 
Otto var då nöjd och glad, för han vaknade lagom som vi skulle åka hem.
 
 
På kvällen gjorde jag 7 burkar jordgubbssylt, satte 1liter bär i sprit, socker och kardemummakärnor för att göra jordgubbslikör och resterande mosade jag och frös in för att ha som sommarminne i yoghurten i höst.
 
Jag är absolut nöjd, men någon större förtjänst var det inte!
 

Kommentarer
Postat av: Inga M

Nej självplock är det ingen ekonomisk förtjänst med numera. Fattar inte varför. Däremot tjänar man liksom på att kunna välja ut de bästa bären, veta att de är svenska och få dem alldeles färska.

2013-07-01 @ 07:00:57
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Jag hoppas ni tog de allra finaste för det priset!

2013-07-01 @ 21:52:48
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0