Min bästa tid är nu!

Äntligen! 
 
 
 
Jag är uppfödd med jordgubbsodling, en av bästa kompisarna under uppväxtåren hade också samma förmån.
 
Jag kan inte minnas att varken hon eller jag var så särskilt förtjusta i de läckra bären då, i alla fall inte efter ett par veckor. Detta kan förstås ha att göra med, att vi inte direkt kunde välja bort att hjälpa till med jordgubbsplockningen. VARJE DAG!
 
Eller så här i efterhand kanske jag minns fel, att vi inte alls behövde plocka varje dag. Inga, hur var det? Plockade vi dagligen? Eller hade vi andra uppdrag, självpåtagnai stallet t ex? Jag minns inte, minns bara att jag inte tyckte jordgubbar var högsta lyckan då.
 
Idag ÄLSKAR jag bären. Jag köper varje dag så länge säsongen varar, svenska vill jag ha, men blir abstinensen svår i slutet av sommaren, kan det nog slinka ner några långväga gästgubbar också.
 
De är jättegoda i frukostyoghurten, för att inte tala om vaniljvisp som verkligen inte är fel - tvärtom!
 
 
Den liter vi köpte idag har bara ett fel. Den är redan slut!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det är en av de trista sakerna med waranet, man måste vara försiktigt med jordgubbar, men visst ska jag äta en och annan i alla fall. På Stenstugu växer de till sig och snart går det att plocka några där. Eva är flitig med vattningen.
Kram, Ingrid

2013-06-15 @ 22:35:16
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Nej jag var sällan tvungen att plocka jordgubbar. Mina föräldrar hade ju tvingats jobba mycket som barn och de hade någon slags princip att jag och min bror inte skulle behöva göra det. Men visst blev det lite hjälpande ibland, när det var mycket. Men jag var väldigt förtjust i jordgubbar då, vi åt ofta. Och nu är jag svårt beroende. Sedan de svenska har kommit så äter jag nästan varje dag, två gånger igår. Smakar himla gott tillsammans med mandeltårta kan jag avslöja, det fick vi igår med espresso.
Ha en trevlig helg!

2013-06-16 @ 04:44:32
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Årets första gubbe åt jag i Norge i år, men inte var den lika god som de svenska!!! Jag vet inte om den var norsk... jag funderade över det, men fick aldrig svaret. Jag blev bjuden på dessa gubbar... Stora var de i alla fall... ;-)

2013-06-16 @ 19:26:20
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0