Närvaro eller ej!

Det är lite si och så med närvaron i blogglivet just nu - både skrivandet och läsandet! 
 
Vi håller på med en massa praktiskt, värmepumpen har mer eller mindre sagt upp sig och dessutom är  det en läcka i expansionskärlet, vattnet bara strilar och rinner. Vi har bestämt oss för att byta ut alltihopa, så det är nytt och fräscht ett bra tag framöver.
Idag har vi varit till banken och rådgjort med "vår" bankkille och bestämt hur vi löser det ekonomiska - det är en liten nätt summa på drygt 78.000.... Där finns dock ett rotavdrag på 10% som man kan använda sig av och då blir det aningen mindre. 
 
Pumpen måste stängas av och sättas på med oregelbundenhet, beroende på vad vi behöver vatten till. Igår t ex, tvättade vi och då gick det mer vatten än normalt och det jobbade på som bara den där inne i apparatrummet. Som om inte det var nog, så diskade vi en maskin också. 
Det gick så mycket vatten att hela det stora reningssystemet gick igång, vilket sker mycket oftare nu när det läcker ut hela tiden. Vi har alltså en massa rening på vattnet innan det kommer så långt som till kranarna. Kvaliteén i vår brunn var inte så bra tidigare - men det var det förra ägaren som fixade till. Vi har både saltrening, kalkrening och UV-ljusrening.
 
Så skulle jag duscha i morse. Först kom det nästan inget vatten alls, sedan kom det vatten med skum, efter det var det alldeles beigegult och till sist flöt det runt en massa små prickar i glaset som vi testade de olika omgångarna i. Efter det gjorde jag en hedelig gammeldags tvagning á la min mormor, istället för att duscha och tänk...... jag som MåSTE duscha varje dag, överlevde utan problem!
 
Imorgon ska jag dock duscha har jag tänkt! Annars får det väl bli Hjälmaren nästa och min nästa tanke för kommande dagar är, att så småningom hoppas jag återgå till ett normalt bloggande också.
 
Det är mycket nu!

Kommentarer
Postat av: Mia

Vatten måste ju bara finnas i våra liv. Vi är bortskämda med både gott dricksvatten och att alltid ha tillgång till vatten. I annat fall känner vi oss mer eller mindre strandsatta. Er situation låter inte kul, men hoppas ni får det åtgärdat snart. Att ha hus medför arbete hela tiden... alltid... både trevligt arbete som mindre trevligt. En bra boendeform är det förstås när det fungerar... ;-)

Ha en fin helg!

2013-06-28 @ 19:17:26
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga M

Usch va trist när inte vatten o avlopp funkar! Och så tråkiga utgifter liksom. Här i våra trakter så har många fått problem med vatten på grund av vinterns tjäle-förhållanden. Jag vet inte hur det hänger ihop men tjälen verkar ha rubbat de system som finns konstruerade i marken, med rör och pumpar o annat. Hoppas ni får ordning på det hela snart igen. Hos vår gode vän som fick slammig lera i vattnet igår, hjälpte två timmars spolning, fast tills allt är bra så hämtar de vatten på annat ställe.
Ha det så trevligt det går med allt krångel! Tur att ni har släkt och vänner inom räckhåll för det mest akuta.

2013-06-29 @ 08:57:30
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Herta

Inte konstigt allt. För min del handlar det om att jag inte hinner sitta vid datorn så mycket hemmavid. Läser ibland via iphone och har svårt att skriva därifrån, texten blir så liten och måste förstoras hela tiden och man måste skriva in namnuppgifter varje gång man skickar in ett inlägg mm plus att jag använder fejjan en hel del

2013-06-29 @ 11:24:43
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0