Hallå där!!!!!!

Så var jag på banan igen och om det ändå hade varit migrän jag led av när jag ställde in det mesta, då hade jag inte känt mig som en fattiglapp idag.
 
Jag har så klart medicin som hjälper och tog ett piller i måndags kväll och visst släppte det så mycket att jag kunde sova. Det var relativt okej tisdagmorgon, ända tills jag började äta frukost. 
 
kom det tillbaka med blixtens hastighet och var 10 gånger värre än kvällen innan, samt omfattade då hela vänstra delen av nederkäken och strålade upp i tinningen precis som migrän. När jag har migrän känns det som jag har en stor ispigg som kör upp från tänderna upp mot skallen via tinningen.
 
Jag stod bara inte ut och plötsligt slog mig tanken att jag kanske inte hade migrän......
 
 
Kunde det komma från tänderna? Jag brukar aldrig ha några hål, men med tanke på min ålder, finns det gott om fyllningar som krakelerar då och då och är det tandläkaren brukar tjäna sina pengar på vad det gäller mig.
 
Jag ringde dit 6.45 på morgonen och talade till en telefonsvarare. Jag vill bara säga ett stort TACK till dem på kliniken, 7.00 ringde de tillbaka och jag fick en tid 10.00. Hon hade hört på min röst hur ont jag hade, när hon lyssnade av telefonsvararen.
 
Nu är det snart hopp och lek igen, men dyrt blev det. Tisdagen - nekros i botten av en lagad tand, minst 3 besök för att åtgärda det akuta, tillbaka nästa dag för att "rensa" bort allt det döda, illaluktande som dväljdes därnere i djupet. Tack och lov var tanden död, så det gjorde i alla fall inte ont. 
 
Om cirka 3 veckor tillbaka igen för att rotfylla och mellan 5 - och 6000 kommer det att kosta. Jag lovar, det var värt det dubbla att bli av med smärtan och det finns visst ett högkostnadsskydd även hos tandläkaren, så lite billigare blir det.
 
Jag är fortfarande öm i käken och örat(?), men det mesta är helt okej och jag kände plötsligt att bloggen lockade. Jag har t o m varit aktiv och bakat lite matbröd, rotat runt i flyttkartonger som fortfarande väntar på genomgång och placering. Det är sånt jag inte saknat särskilt mycket på de här 8 månaderna vi bott här och då hamnar det mesta på Myrorna eller någon insamling, men jag vill ändå titta igenom innan jag skickar vidare.
 
Så, nu vet du vart jag hållit hus senaste veckan! Inuti mig själv mestadels, men som den plikttrogna varelse jag fostrats till, har jag såklart arbetat hela tiden detta pågått. Är man knäpp så är man!

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Det är otroligt jobbigt med migrän
och man kan nog få ont i huvudet om man har problem med en tand också
men skönt att du fick en tid så snart och att du får det fixat
Tur att högkostnadsskyddet finns....för annars skulle det bli bra mycket dyrare
men det kostar i alla fall
kram och ha en fin helg

2013-03-16 @ 15:40:54
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: ansepanse

vilken tur att det "bara" var en tand det var fel på och skönt för dig att slippa att ha ont mer
har du flyttat?
jätteroligt att du är tillbaka igen :)
kramar

Svar: ansepanse, vi har köpt hus på landet, utanför Örebro (där jag bodde innan) och vi är sååååå nöjda. Här är paradiset kan jag tala om. Kram!
Leontina

2013-03-16 @ 18:02:34
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Ingrid

Vilken tur att du kom på att det kunde ha med tänderna att göra.

Migrän har jag aldrig haft, men min yngste son har besvär av det då och då. Han måste ta tabletter omgående om han känner att det är på gång, annars blir han jättesjuk med fruktansvärd värk, känselbortfall i halva ansiktet och kräkningar.

Hoppas nu att tandläkaren fixar till den där tanden och det gör de säkert även om det kommer att kosta en slant. Det är hemskt att det ska behöva vara så dyrt!

Ha en skön värkfri helg och ta det lite lugnt så att du inte överanstränger dig.
Kram, Ingrid

Svar: Jag är också glad att jag kom på att det kunde vara något med tänderna. Att bota min migrän går ut på tablett, tystnad, mörker och somna. Sedan brukar det vara över, kan ta ett par, tre timmar och så är jag spak till nästa dag. Som tur är har jag det kanske bara 2 -3 gånger på ett år och ibland ännu mindre, så jag är nog inte så farligt drabbad. Denna tandåkomma betedde sig dock precis som migrän. Kram
Leontina

2013-03-16 @ 21:19:22
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Musikanta

Vilken evig tur att du kom på att det kanske var en tand det var fel på. Men man brukar förstås inte få migrän av att äta frukost :-).

Precis så är det för mig när jag får migrän. Jag får det inte så ofta nu för tiden, men häromdagen hade jag det igen. En tablett räckte inte utan jag fick ta två den här gången, vilket gjorde att jag blev trött även dagen därpå. Men hellre det än huvudvärk.
Kram från Ingrid

2013-03-16 @ 22:28:10
URL: http://Musikanta.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Det är lätt att förväxla huvudvärk och tandvärk. Jag hade i flera år en tand som spökade och enbart gjorde ont uppe i huvudet, framför och ovanför örat. Både jag o läkare trodde att det var bihåleinflammation så jag fick åtskilliga pencillinkurer innan en observant tandläkare upptäckte eländet: ruttet under en rot. Nu är den utdragen och väck, tack o lov! Usch, varför kan man inte få en tredje omgång nya tänder, nu när vi blir så gamla?

2013-03-17 @ 00:00:33
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Men HU!!! Stackare! :-( Fast jag förstår att man kan vara beredd att betala vad som helst för att bli av med en sådan fruktansvärd tandvärk!!! Däremot tycker jag inte att det är okej att det ska kosta så mycket! Tandvård borde vara subventionerad på samma vis som annan vård. Men, men... Det är kanske bara en tidsfråga innan vi får betala tusenlappar när vi ska till vårdcentralen också... <:-(

Hur som helst! SKÖNT att du är på banan igen!! :-)

2013-03-17 @ 08:40:55
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Tryckte lite för snabbt på "skicka"! Idag hade vi fyra ekorrar att titta på utanför köksfönstret när vi åt frukost! Vart kommer alla plötsligt ifrån!? 8-) De är så roliga att titta på, så jag ska gladerligen beställa hem ett helt ton med solrosfrön bara de stannar kvar! :-D Rovfåglen jag hade fotat häromdagen var en sparvhök.

2013-03-17 @ 08:43:17
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Mia

Stackars dig.... migrän och tandvärk... ja båda delarna är av ondo och gör fruktansvärt ont. Jag har haft riktigt besvärlig tandvärk en gång i min ungdom, en visdomstand som spökade. Envis som jag var stod jag ut hela natten utan smärtstillande! Mediciner tar jag så sällan så det fanns inte ens i min tanke då för många år sedan....

På morgonen var halva ansiktet uppsvullet till tusen. Till tandis kom jag, som skrev ut penicillin, de kunde inte göra någonting förrän svullnaden lagt sig... Inte var det om min tandvärk jag skulle berätta när jag kommenterar hos dig... mer sympati för ditt elände. Men litet egen erfarenhet delades ut... :-)

Skönt du är med på banen igen... Gillar din blogg, det vet du förstås!

2013-03-17 @ 11:09:52
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0