Vill ha!!!!!!

Ibland vet jag precis vad jag önskar mig när någon frågar och det händer även att jag får just detta som jag trår efter. 

Ibland får jag bra saker utan att jag önskat mig, bara för att någon som står mig nära vet, att just det där vill hon ha. Så var det te x med min nya cykel som jag bara längtar efter att få "sträcka ut" på, längs vägarna här ute på landet.
 
Vägarna önskar jag vore av en annan status än den som råder just nu, men det kan ingen ge mig, inte ens John Pohlman. Det är bara att vänta på premiärturen med min nya, fina, röda cykel.
 
När jag är ute och spankulerar i omgivningarna finns det dock något som jag verkligen vill ha och som jag ser här och där.
 
Ingen verkar använda sina, men jag kan omöjligt gå dit och knacka på för att fråga om jag får köpa den som jag ser att de ändå inte använder.
 
Vad är det då som jag så gärna vill ha?
 
 
                                             Jo detta!
 
 
 
Jag önskar att det hade funnits en jordkällare här på tomten. Jag är van vid det sedan jag bodde hemma och det var så otroligt bra förvaring för rotsaker, lök, saft, sylt och andra inläggningar.
 
Nu knökar jag in sylt, maremelad, gurkburkar o dyl nederst i kylskåpet och där ser det nästan ut som kylskåpen gjorde i studentkorridorerna på sin tid - fullproppat och ingen aning om vad det är som står där längst in.
 

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Mysig bild på den gamla jordkällaren
I Norrland i torpet där vi spenderade somrarna när jag växte upp, så hade vi en jordkällare under torpet
och ja, saker förvarades riktigt bra i en sådan
kram

2013-03-20 @ 17:13:02
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Musikanta

Håller med dig om att en jordkällare är suverän just till allting som man knöker in i svalen. Men vi har ett garage som fungerar ungefär som en jordkällare där vi förvarar potatis och sylt bland mycket annat. Tyvärr får inte bilen plats där...
Kram!

2013-03-20 @ 17:21:36
URL: http://Musikanta.blogspot.com
Postat av: AnnaKK

Samma "pryl" har jag önskat mej i alla år - men än har jag inte fått nån... <:-) Kollade upp nångång vad det skulle kosta att bygga en, men det var dy-y-y-yrt - om man nu inte gör som förr i tiden och använder material hämtat i naturen, men det hantverket behärskar varken jag eller maken.

Svar: Jag läser en kurs som heter Svensk Formgivning. Handlar om typ hantverks- och industridesignhistoria från 1800-talet till nutid. Plöjde igenom de sista kapitlen i en bok igårkväll, och sen var jag nästan spyfärdig på de senaste decenniernas sanslösa pryljagande och tok-konsumerande!! 8-X

2013-03-21 @ 08:05:08
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: ansepanse

mm, jordkällare är bra :) men vet du, man kan faktist göra en enkel variant av jordkällare själv, googla på det får du se
så du bor ute på landet nu?
kramar

2013-03-21 @ 10:57:23
URL: http://kinaguld.blogg.se
Postat av: Herta

Kan ni inte bygga en jordkällare. Fixa till en bergsknalle med jord och packa mer och mer, lägg på sten och sen mera jord högst upp. Gräv ut och inred och stolpa upp eller hur man nu gör. Jag vet inte! Vi fick en rejäl jordhög när vi byggde bergvärme.....först nu har den sjunkit undan, vi hann/orkade aldrig ta bort den:)

2013-04-01 @ 11:21:45
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0