Vinterleontina på friluftsdag

Rubriken är skriven med stor ironi. Jag avskyr vintern, men pga mitt arbete måste jag gå ut ibland och till och med följa med på vinterfriluftsdagar.
 
Vi var till Ånnaboda, Kilsbergen, med skolan för att idka friluftsliv i pulkabacken och på den isbelagda sjön. Jag vägrar sjöisar, det börjar väl vara ett känt faktum här, men när jag såg dessa nygjorda spår, dristade jag mig till att gå omkring där lite grann när vi väl kom dit ner.
 
 
Det är förvisso skoterspår, så jag borde inte gå rakt igenom isen!
 
 
Det är mycket välordnat däruppe i Ånnaboda, en fin stuga med stort rum och köksdel, där man kan äta sin matsäck, toaletter finns också och det är uppvärmt.
 
 
Gott om tydlig information på stora tavlor, om allt som erbjuds
 
 
Det finns en stor camping precis bredvid och det känns onekligen lite malplacé med husvagnar, så här mitt i snön - KALLT!
 
 
Efter pulkaåkningen skulle det grillas korv nere vid sjön och på väg dit mötte vi en sportig dam som säkert var äldre än jag och min enda tanke var: Det där kommer jag aldrig, i resten av mitt liv, att utsätta mig för fler gånger!!!!! Det kan jag lova!!!!! Jag har försökt mer än en gång, det är dagens sanning!
 
 
Jag hade kunnat gå en bit, t ex här, men då förstörs ju spåret, så det var tack och lov inget alternativ för en som är antivinter.
 
 
Numera går jag ut vintertid, men jag har ingen lust att flänga runt i drivorna, utan en promenad bredvid snön är alldeles lagom tycker jag (= på någon väg).
 
Då var promenaden ner till sjön ganska lagom och där fick vi nygrillad korv!
 
 
Efter den här dagen kände jag mig väldigt duktig och vintersportig!!! Inte i närheten av en kär vän, som bloggat om sina turer på sportlovet, men ändå. Jag är i alla fall utomhus, trots snön!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det ser ju ut som om ni hade en riktigt fin friluftsaktivitet med korvgrillning och allt. Och fina bilder fick vi se också, tack för dem!
Tur att du inte gick i skidspåret, gör man det blir man inte populär.
Kram, Ingrid

2013-03-19 @ 21:48:13
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Herta

Här har jag aldrig heller varit. Sonen har och brorsan en gång i tiden.

2013-04-01 @ 11:24:45
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0