BBK på våravslutning

Nu har vi nyss haft vår sista sammankomst i Bittinge Bokklubb, som jag valt att förkorta BBK. Man får gärna tycka att det låter som Bonniers Bokklubb, för det är, eller var åtminstone, deras förkortning.  Den passar dock mig alldeles utmärkt, för jag är med där också och nog kan jag skilja dessa två åt utan svårighet.
 
Vi skulle hem till K i Träsnäset den här gången. Det ortsnamnet hade jag lite svårt att lära mig, men jag är ganska säker på att det är just så det heter.
 
Idag har det dessutom varit första vårdagen som gett en försmak av sommaren och vi damer skulle samlas vid BBK (inte Bonniers, utan Bittinge) för att cykla tillsammans. 
 
 
Jag äntrade min nya Skeppshult för första riktiga cykelturen, för nu skulle vi ut på grusvägar. Vi blev 5 stycken som trampade iväg och nog är det tur att de andra bott här länge, för jag hade ALDRIG kommit rätt om jag skulle åkt ensam. 
 
Träsnäset - vilken underbar plats. K bor nära sjön och det var rena paradiset. Solen, vattnet, naturen, alltihopa var hur ljuvligt som helst.
 
 
Ser du att liljekonvaljerna snart slår ut?
 
 
En utslagen gullviva, jag blev salig!
 
Sedan kom Arvid och det blev det inte sämre av, han var en riktig goding.
 
 
Vi gick runt ute och tittade och njöt. Det är väldigt roligt att upptäcka annorlunda detaljer första gången på ett nytt ställe och nästa gång brukar man hitta mer, men det här är mina bildminnen från idag.
 
Koraller, snäckor, trä ur sjön, mm uppträtt på trådar och vackert upphängda mot den mörka väggen.
 
 
Trä som så småningom ska bli till möbler. Det kanske behövs lite fler bitar?
 
 
Det var så varmt, att vi intog fikat utanför huset och fick njuta av solen och en exellent toscakaka.
 
 
Efter detta gick vi inomhus, till ateljen och det var ännu en härlig upplevelse. Jag fascinerades av fönstret och ljuset som gav en så vacker bild där jag satt. Även de smala fönstren högt upp under taket var väldigt fina och lite annorlunda.
 
 
Jodå, vi diskuterade boken ett tag, det var Leif G.W Perssons bok: "Gustavs grabb". Jag måste erkänna att för första gången har jag inte läst det vi skulle. Jag var i Rom och fröjdade istället och när jag kom hem hade jag Guillous "Dandy" på sängbordet och den lockade mer. Skäms lite gör jag, men vi spårade ganska snabbt in på att berätta istället.
 
Det var verkligen roligt. K hade klippt olika bilder och texter ur tidningar. Först fick vi varsin bild att fundera omkring för att sedan skriva ner något om den. På slutet fick vi också en kort text, en rubrik, eller bara en mening vad som helst. 
 
Vi gick laget runt och det var så roligt och gav upphov till så mycket prat, att vi kommer att göra det även nästa gång. Vi behöver behålla berättartraditionen som var så viktig för oss förr. Jag känner mig full av eufori efter den här dagen!
 
Ko ko och adjö BBK för den här säsongen. Nu ses vi till hösten igen!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Musikanta

Det låter som om ni har det väldigt trevligt i er bokklubb. Bra tips att klippa bilder ur en tidning och skriva något om det. Kan naturligtvis bli väldigt roliga historier också.
Vackra bilder. Har inte sett någon gullviva än, men de har även kommit upp här har jag hört. Konstig vår när allt kommer på en gång.
Kram

2013-05-05 @ 23:33:33
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0