Tandoperation

En något komplicerad tandoperation var ytterligare en anledning till att jag tog en "time-out".
 
Den gjordes igår eftermiddag och nu måste jag surra lite om den, det blir bara text, för enda bilddokumetationen som finns, är röntgenbilden hos tandläkaren. 
 
När en av mina visdomständer i underkäken började krångla för en tid sedan, togs denna bild och när min exellenta tandläkare såg den utbrast hon: "DEN DÄR TANDEN TÄNKER INTE JAG DRA UT, vill du se rötterna?" 
Tack, men nej tack, jag hade redan sett dem och visst att de var böjda i 90 graders vinkel och gick omlott. I tidig ålder fick jag vetskap om detta och bestämde mig redan då för att aldrig dra ut dessa, mina sist anlända permanenta tänder.
 
NU var jag dock vid vägs ände med den här tanden och den måste ut. Den var sprucken mitt itu och hade inflammerats, det fanns ingen återvändo och jag remitterades till en tandkirurg. 
 
Gissa om jag gruvade mig!!!!!!! Jag hade gjort vad som helst för att slippa och nu när det är gjort, undrar jag vad jag hetsade upp mig så över? Så här i efterhand, tror jag att det var bedövningen, då jag inte har sprutor högst upp på min 100 i topplista. 
 
Nu kommer jag till det positiva muntra:
OM DU MÅSTE OPERERA UT EN TAND ÄR DET INGET ATT OROA SIG FÖR. MAN ÄR HELT SMÄRTFRI TACK VARE BEDÖVNINGEN (och när man är stickrädd som jag är, får man bedövningssalva, precis som småbarnen). DET KÄNDES INTE ETT DUGG, ALLT FUNGERADE HUR BRA SOM HELST OCH NÄR DET VAR FÄRDIGT FICK JAG SE ROTELÄNDENA I BITAR OCH INTE ENS DET AVSKRÄCKER MIG OM JAG MÅSTE GÖRA OM DET. (För jag har likadana rötter på andra sidan).
 
När bedövningen släppte fick jag däremot väldigt ont, men den proffsige tandläkaren hade förutsett detta och skrivit recept, så medan bedövningen fortfarande verkade, hade jag varit på Apoteket och tagit ut det han ansåg att jag behövde för att återigen bli smärtfri. Det blev jag på 10 minuter och inatt har jag sovit som en klubbad oxe i 8 timmar i sträck.
 
Jag ser visserligen ut som jag har påssjuka, men det gör inte ett dugg ont nu heller och jag är så nöjd! 
 
OROA DIG INTE, EN TANDOPERATION ÄR INTE ENS I NÄRHETEN AV EN VANLIG LAGNING - säger Leontina, numera erfaren i tandoperationsfrågor!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Hmmm jag önskar att jag kunde se detta helt rationellt och inte vara rädd. Men jag är så förlamande rädd för tandläkare och skyller förstås på Baumbach. Det är ju lättvindigt. Tur att det gick bra i alla fall med dig,hoppas du snart blir smärtfri och påsfri

2013-05-25 @ 08:47:33
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Vad skönt att tandoperationen gick så bra.
Själv var jag med om komplicerade tanduttdragningar förra sommaren, men de gjordes på den vanliga tandvårdsskliniken
och oj, vad tandläkaren jobbade för att få ut allt och rötterna
Men ont gjorde det inte som tur var men det tog lång tid och var kämpigt
Undrar om det gått smidigare om jag blivit remitterad till en tandkirurg.
Men allt gick som tur var bra
kramar

2013-05-25 @ 19:03:14
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Mia

När vården fungerar som bäst är den helt enkelt suverän... ;-)

2013-05-26 @ 14:36:20
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inger

Vad skönt att allt gick bra. Och visst är det så att man många gånger oroar sig i onödan.Jag är likadan själv..
Jag går precis hos specialtandläkare nu som håller på att göra implanat på mig..Så jag har opererat upp stift i tandbenet,..ohh så rädd jag var för det, men det gick galant, gjorde mindre ont än att dra ut en tand..Så på tisdag ska jag få nya kindtänder. Jag hade bitit av dom i olika tillfällen. Men dragit mig som du säger, Men tog nu tag i saken,.Det värsta att det kostar mycket kosing..Men tänkte; man kostar på sig så mycket annat,.något bör man ju satsa på sig själv..Jag tänker tugga i många år till.. Så nu hoppas jag att jag blir fin i munnen,,Det värsta att det tagit så mycket tid och så många besök hos tandis...

Hoppas att det går lika galant med dina andra då ska ta bort...De är ju så duktiga idag, och tar bedövning så smidigt. Skillnad när vi var barn..
LYCKA TILL... kramizar...

2013-05-26 @ 16:45:05
URL: http://IngerEmKsson.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag måste säga att jag känner mig måttligt övertygad om att det inte är någonting att vara rädd för. Förmodligen skulle jag vara halvdöd av syrebrist innan allt var klart. Jag kan inte andas när jag ligger där med huvudet så lågt.
Skönt i alla fall att du upplevde det så positivt.
Kram, Ingrid

2013-05-27 @ 22:41:50
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Ragnvi

Morning! Hoppas du fortfarande mår bra i munnen!
Jag har inte fått en enda visdomstand ännu! Dom finns där långt nere säger tandläkaren men...
Förra sommaren hade jag stora problem med en sprucken o inflammerad tand...gick inte att dra ut den för bedövningen tog inte! 20 dagar med penicillin...sen gick det! Fy sjutton för tänder som spökar!
Kramen!
Ragnvi

2013-05-29 @ 07:09:49
URL: http://rankans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0