Jerry williams

Nu när jag tittar igenom mina bilder inser jag att jag glömt skriva om "Jerry Williams Farewell Show".
 
Det gick fort att bestämma sig att vi skulle gå dit. Tidigare i höst slängde jag bara  ur mig frågan om vi skulle gå på hans konsert när jag såg annonsen i tidningen och lika fort svarade kärestan JA! Det var inte gratis, men vad då? En konsert någon gång då och då måste man unna sig, annars vore livet bra tråkigt.
 
Nu var det några veckor sedan, men minnet lever kvar.
 
 
Det var nästan fullsatt på Conventum Arena, trots att det var den sista av 4 konserter i stan. Vi satt ganska bra, nästan i mitten på rad 20 och såg ännu bättre tack vare storbildsskärmarna på varsin sida om scenen.
 
 
Hur bloggar om en musikupplevelse i ord? Det är något jag inte riktigt behärskar. Visar lite spridda bilder från föreställningen och kommenterar, men resten.....???? Måste upplevas!!!!
 
 
Jerry berättade om hur det började och hela vägen fram till nu. En hel del nostalgi i bilderna och historien från då till nu, bl a genom de tre kvinnorna som spelade sina roller genom åren  från starten och framåt. Dem lyckades jag tyvärr inte få med på någon bild, det var inte lätt att fota därinne..
 
 
Jerry hade samma stil som jag minns från "förr", om än lite grånad. Samma stuk på klädseln, så jag blev aningen paff när han kom in i blå kostym med glitter på slagen.
 
 
Det var dock bara en liten stund, sedan var det skinnjacka och svarta jeans som gällde igen.
 
På slutet steg stämningen till taknivå. När han framförde "Vintersaga" var det magiskt och han fick stående ovationer. Sedan i "I can jive"  var hela publiken, inklusive oss så klart, i full extas, alla stod upp och de flesta vrålsjöng med i hela låten. 
 
 
Det var en s.k. helkväll, från 19.00 till 23.15 och jag blev mycket förvånad över den sena timmen när vi vandrade ut i natten för att åka hem till huset på landet. 
 
Är det nu den definitiva "Farewell showen" så har vi kvar den i minnet, istället för att gräma oss över att vi inte gick dit.
 
Sedan kan jag också meddela att jag åker bort på kurs hela helgen, men återkommer med all säkerhet när jag kommer hem igen. Inget bloggande från Leontina ett par dagar framåt alltså!

Kommentarer
Postat av: Carita Liljendahl

Min svärmor i Sverige gillar Jerry W och visst måste jag säga att jag själv också tycker han är bra :-)

2013-10-11 @ 21:55:32
URL: http://debutsky.wordpress.com
Postat av: Ingrid

Åke och jag var och såg Jerry Williams på Hamburger Börs för många år sedan och han var verkligen toppen. Tänk så många år han har hållit på!
Jag förstår att den där avskedsföreställningen måste ha varit något alldeles extra.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

2013-10-11 @ 22:34:14
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Cassandra

Vilken fin hemsida du har!. Jag har precis börjat med en, kolla gärna in den:)

2013-10-12 @ 14:58:08
URL: http://adeaske.spotlife.se/
Postat av: Inga M

Kul att läsa här på din blogg om Jerrys Farewellkonsert. Du verkar vara enig med mig om att det var en fantastisk upplevelse. Han är så skicklig i att komponera en konsert också, ett mer långsamt berättande tempo först och sedan fullt ös mot slutet efter Vintersaga som var mäktig. Jag tror att han ger sig nu. Han tänkte nog göra det för länge sedan men blev ju lurad på alla sina pengar av en dålig rådgivare så han fick skrapa ihop lite nytt genom att jobba några år till. Ha en bra dag!

2013-10-13 @ 05:11:02
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Eleonora

Lyckans du som fick höra Jerry - vår egen Elvis. Har alltid gillat honom.

2013-10-13 @ 12:47:32
URL: http://konvaljen.blogspot.se
Postat av: Maggicita

Jaha - om ni var där på fredag så var syster och Nils också där.....kramar

2013-10-15 @ 10:50:54
URL: http://maggicita.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0