Vackert så här års

 
När jag var barn var det många som gjorde nyponsoppa av dessa, men jag minns inte att vi någonsin fick det.
 
Som vuxen provade jag en gång att göra sådan soppa, men det blev bara en gång. Pulversoppan var MYCKET godare, för att inte tala om hur lätt det var att laga till, jämfört med den "äkta" varianten.
 
Däremot sas det, att innehållet i bären fungerade bra som klipulver och nog fick jag både testa på att bli utsatt för någon som snabbt som blixten släppte ner frön på min rygg, samt att jag gjorde det själv på någon. 
 
Det funkade inte!! Det fanns många myter om allt möjligt när man var liten.

Kommentarer
Postat av: Susanne P

Det var något som vi alltid sa när vi var barn, att det var klipulver i nyponen men jag minns aldrig att någon fick klåda av dem...

Kram

2013-10-08 @ 22:17:07
URL: http://www.susannep.blogspot.se
Postat av: Inger Maryissa

Mamma gjorde Nyponsoppa när jag var barn och jag tyckte det var så gott
men det är nog en konst att göra en god sådan
och jag kommer också ihåg när vi barn på bus stoppade sönderklämda nypon under tröjorna på varandra
och oj, vad det kliade ;-)
men det är tydligen en sorts nypon som det kliar av
kram

2013-10-10 @ 20:34:14
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Inga M

Minns att min mamma gjorde nyponsoppa av riktiga nypon. Den blev mörkbrun och kliade i halsen. När hon kokat nyponen så passerades de i en passér-vagga så en hel del av kliande fiber åkte med igenom. Jag skämdes alltid över vår hemgjorda nyponsoppa och tyckte att alla andras köpta var mycket finare. Fast den var tunn och inte smakade så mycket som vår.
Dagens nostalgitripp blev det. Vet inte om du någonsin smakade nyponsoppa hemma hos oss. Jag brukade försöka manövrera så att ingen utomstående skulle drabbas av att äta vår hemgjorda soppa. Tänk så dumt det blev då att allt hemgjort var skämmigt och allt köpt var bra.

2013-10-13 @ 05:20:40
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0