Förr och nu

Vill man träffa riktigt mycket människor ska man bege sig till någon av alla stormarknader som finns utanför de flesta större städer.
 
Jag lyfte bara kameran rakt upp och tryckte och här är resultatet. Om alla dessa bilar rymmer i snitt 2 - 3 personer, är det lätt att föreställa sig hur många som finns inom Mariebergs köpcentrums dörrar inför en helg och detta är bara en liten, liten bit av den stora parkeringen.
 
 
Förr gick man till kyrkan på söndagarna för att, förutom få sig ett gudsord, träffa släkt och vänner. Jag hörde en intressant jämförelse på en föreläsning en gång. 
 
Förr samlades människor i kyrkan, de la sin offergåva i kollekthåven, träffade nära och kära och var nöjda fram till nästa gång det var kyrkdags. Regelbundet under hela ceremonien hördes vacker musik och sång.
Nu åker människorna till sina stora varuhus, lägger sina offergåvor i kundvagnen, betalar och är nöjda till nästa gång. Även här hörs hela tiden lågmäld musik som förstås gör att man kanske "offrar" mer i kundvagnen än som står på inköpslistan. Dessutom träffar man nästan alltid någon eller några bekanta.
 
Rätt så intressant jämförelse tyckte jag när jag hörde det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0