Jag är från förr!

Jag och kollegan C var till habiliteringen för att titta på pedagogiskt material en dag när de hade uppdukat för att man skulle få komma och få inspiration.
 
Det var trevligt och vi tittade runt, så kom vi in i ett litet rum med en massa pedagogiska saker och där i skåpet stod något som jag kände igen från mitt allra första år i särskolan. Då had jag precis gått ut gymnasiet och fått mitt första lärarvikariat nere i Småland. Där fanns det hur mycket som helst av den här typen av arbetsmaterial.
 
 
"OJ, titta", sa jag till C. Hon tittade förstås och undrade vad det var.
"Det är färgstämmaren Anders", sa jag, "den fanns på mitt första jobb i Målilla......
 
 
..... och kolla pusslen, sådana hade vi också."
 
 
Just då kom en av personalen från habiliteringen, såg vad vi tittade på och sa: "Ja, visst är det roligt, det är gammalt pedagogiskt material från förr." 
 
Nog för att jag har arbetat väldigt länge och pluggat en hel del, även om åren gått väldigt fort och det inte känns som det var så längesedan jag började min bana inom särskolan. Men nu har jag  fått bekräftat att jag är från förr!
Jag skrattade gott när hon tyckte hon trampat i klaveret. Det var bara roligt!
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Tycker jag känner igen iallafall vissa av de där sakerna från min egen lekistid!? Men jag har alltid tyckt såna leksaker har varit SKITTRÅKIGA... Antagligen fanns det andra sätt som effektivare lärde mej skilja på färger och former - jag ritade tex väldigt mycket när jag var liten. :-)

2014-04-28 @ 15:49:49
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Ingrid

Jag tycker mig ha sett de där pedagogiska leksakerna en gång i tiden. Jag är nog också lite från förr.

Kram, Ingrid

2014-04-28 @ 22:21:34
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0