Blomsterprakt mitt i värsta torkan

I början av sommaren var vi till handelsträdgården och köpte ett par amplar att ha på framsidan. En fuchsia (hur stavas det egentligen?) och en som jag tror heter surfina, när de inte behagar att heta petunia.
 
Surfina kanske är hängvarianten? Jag har ingen aning om vad det är för skillnad, men vi har lyckats väldigt bra med den i alla fall. Den blommar och blommar och jag klipper och klipper. Det gäller att ta bort alla vissna blommor, annars får vi massor med frökapslar, men inga mer blomknoppar.
 
 
Den andra - fuchsian (eller hur det stavas) - har tyvärr farit väldigt illa av värmen och solen, som gassar på framsidan hela förmiddagarna och långt in på dagen, så den är inte mycket att se. Den får dock hänga kvar, man ska aldrig slänga blommor, sa alltid min mor, de har mer liv i sig än man kan trol 
 
Vem vet? Jag kanske visar upp ett praktexemplar fram i september. Nu gör jag det i alla fall inte!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det ska bli spännande att se hur det går med din fuchsia. Surfinan är hur som helst jättefin. Jag har vanliga petunior och går en vända med saxen varje morgon.
Kram, Ingrid

2014-08-02 @ 22:39:44
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Våra mammor var allt kloka med sina blommor. Visst hade de helt rätt i att om man plockar bort vissna blommor innan de hinner fröa sig så fortsätter de att blomma. Jag strävar på och försöker med det och det funkar bra. Annars slarvar jag förstås med min trädgård så modren skulle gråta om hon såge.

2014-08-03 @ 09:43:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Så underbart fina blommor !
men trist att Fuchsian farit illa av värmen...de är så speciella och vackra blommor också
men kanske de tar sig när det blir lite svalare....har för mig att de gillar svalare väder / skuggan
Kramar

2014-08-03 @ 18:05:22
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0