En middag på Sjökrogen mm

Kan man säga att det är tradition när det händer andra gången?
 
Inte vet jag, men vi hoppas att vi skapat en traditon och den består i att vi bjuder våra barn med respektive, samt barnbarn på Sjökrogen en gång varje sommar. Det är inte så att vi är snåla, för det är ganska dyrt att äta där, men det ska vara så att man längtar efter den här eftermiddagen/kvällen. 
 
Igår var det dags och i år var vi 10 stycken. Den enda som fattats både i år och förra året är sonen med familj, som bor 70 mil bort. Dem får jag bjuda ut när jag år på plats där uppe i norr.
 
 
Vi hade fått förbeställa eftersom vi var så många och det var nog tur, nu när vi har 2 små människor med i sällskapet också, som inte har samma tålamod som oss vuxna.
 
Vi fick vårt bord direkt och en barnstol till Otto. Amelia fick 2 filtar att sitta på, så hon kom upp i bra höjd till bordet.
 
 
NEJ, min kära dotter är inte onormalt fet, hon är smal, men - jag ska bli mormor igen!!!!!! YESSSSS!!!!!!
 
 
Sedan kom maten och det var så vackert att jag var tvungen att ta ett foto av varenda rätt.
 
Sjökrogens Hjälmargös
 
 
Sjökrogens sommarsallad
 
 
Sjökrogens räk & kräftmacka
 
 
Sjökrogens hamburgare - här i barnformat - dubbelt så stor till vuxna
 
 
Fish & Chips även denna i barnformat (Ottos) (Kan ju tillägga, att det blev ganska mycket över till föräldrarnas fromma.)
 
 
Fisk & Skaldjur i gräddmixad kräftbuljong med aioli (Mitt val!)
 
 
Alla var nöjda och försäkrade att det smakat mycket bra. Sedan fanns det ett antal desserter för runt 100 kronor/portion. Detta hade vi löst på ett annan sätt, men först ut och leka lite. Det blev både barn och vuxna runt sandlådan.
 
 
Jag lämnade hela sällskapet och gick hemåt för att duka fram desserten! På morgonen var jag ute och skördade. Vi har ett uselt litet snett äppelträd som gett enorma mängder i år. Undrar om jag kan stava till namnet?
Transparent Blanche kanske?
 
 
Efter en timmes arbete hade jag fabricerat tvenne pajer som inmundigades cirka 30-40 minuter efter vi avslutat på Sjökrogen. Vi fick sitta i lugn och ro och man kunde ta om både 2 och 3 gånger, vilket inte varit möjligt därnere på restaurangen och....... NEEJ, det blev inte en gnutta över! 
 
 
Otto som ännu inte smakat socker, fick en egen tallrik med ugnsbakade äppelklyftor med kanel, citron och vispad grädde, men den angrep han så snabbt att jag inte hann dit med kameran.
 
Det var en mycket trevlig dag tyckte vi allihopa och inte är det så dumt med traditioner!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Det låter verkligen som en trevlig dag och så god maten ser ut. Det var ju väldigt fiffigt ordnat med efterrätten också och säkert minst lika gott som på Sjökrogen.
Och grattis till att du ska bli mormor igen!
Kram, Ingrid

2014-08-31 @ 21:02:59
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Ser väldigt trevligt ut. Kan tänka mig att alla uppskattar den "traditionen". Detta är inte så långt från er kanske? Om en vecka drar vi norröver för att äntligen få se lilla Lovis och vara med på dopet. Oj, vad vi har längtat.

2014-09-02 @ 08:14:35
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0