Någon som minns?

Plötsligt minns jag att jag har en blogg.......
 
Eller rättare sagt, jag har samlat lite ork för att skriva, nu när det är lördag. Tur att det finns sovmorgon ibland, men nu undrar jag om det är någon som minns Pomona?
 
Jag har en del på stack, som söstra mi och jag brukar säga, när vi har lådor o dyl, som vi inte riktigt vet innehållet i. Det är stack!
Nu rotade jag runt i en av mina "stackar" här om dagen och hittade en påse med sidenband i. Hade sånär slängt bort den när jag såg vad det stod på den. Den var inte helt slät innan, men blev inte bättre av att jag knöcklade till den.
 
 
Det måste finnas fler än jag från Hallsberg, som minns POMONA!?
 
En kokosboll kostade 25 öre och jag brukade gå in till min mor på bokhandeln och säga: "Mor, kan jag få 25 öre till en kokosboll?" Det gick oftast bra och jag skuttade iväg till Pomona och köpte en pinfärsk kokosboll.
På kvällen sa min söta moder: "Du får inte komma in på bokis och störa mig när jag har kunder, då kan jag inte säga nej." 
Hon hade nästan jämt kunder, följaktligen fick jag nästan dagligen en kokosboll och glad var jag förstås, även om det bara var högst en minuts njutning, innan bara kexet återstod.
 
Idag har inte kokosbollarna kex under, då varar de högst cirka 30 sekunder för mig.
 
 
Jag hade inte en aning om att "Pomonagubben" hetter H. Fernelind. Vad står H:et för? Någon som minns?

Kommentarer
Postat av: Inga M

Minns Pomona och Fernelind men minns inte vad H stod för. Vi var ju ofta inne i den affären, men vi köpte så lite var och en så jag undrar hur han kunde överleva på den kommersen.

2014-08-16 @ 23:02:23
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0