Nostalgifik

I Kävesta en bit utanför Örebro ligger Nostalgifiket. Idag var vi där och det var sannerligen en tur tillbaka till "dåtiden" och väldigt roligt. Det blev bara bättre med tanke på det goda fikat man kunde köpa och det var nästan som om priserna också var från förr. Här är karta hur man hittar dit.
 
 
Vi hade varit på rundtur och uträttat en massa nyttigheter i både stan och på landet. Fikat var det som stod sist på vår tänkta lista och tur var väl det, för vi blev där ganska länge. Det var MYCKET att titta på och framför allt att minnas.
 
 
Golvet var häftigt och jag vill minnas att vi hade något liknande i köket, i huset på landet, dit vi flyttade 1962, fast vårt var blått och grått.
 
 
Ägarna, som jag tyvärr inte vet namnet på, var mycket trevliga och berättade gärna om sitt fik och alla saker. Här är en av dem, bakom en kobratelefon och ett par Sunkist. Det var ett tag sedan de fanns på marknaden.
 
 
Nu kommer en radda bilder, titta och njut, du som har samma minnen som många av oss här i bloggvärlden och ni andra också så klart.
 
 
Brylkräm - stavades det så? Brylcrem?
 
 
Till och med inredningen på toaletten var från "tiden", som de säger i Antikrundan
 
 
Just idag var det fordonsträff där på fiket och jag kan lugnt säga, att min kära Sydney - bilen alltså (Toyota Corolla årsmodell 2000 - verkligen inte passade in, den var oerhört NY och modern i jämförelse med de flesta andra.
 
 
Vi satt ute och fikade, för vädret är precis som vanligt, dvs mycket varmt! När jag vände mig om hajade jag till, för vid bordet bakom vårt stod ett ben .....
 
 
Det hade förstås en naturlig förklaring, mannen som benet tillhörde satt och fikade och passade på att vila från det en stund och det var inget konstigt med det, bara lite annorlunda.
 
Här finns uppgifter om Nostalgifiket du vill veta mera!
 
 
Det röda med vita prickar är duken på bordet där vi satt och fikade!

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vilket härligt nostalgifik! Där var det många prylar som man kände igen. Brylcrémen bland annat. Den var absolut nödvändig för att få till den där riktiga Elvislooken.
Vi har ett liknande ställe på Fårö som heter Kutens Bensin. Där finns det hur mycket som helst att titta på, men det är nog inte så välordnat som erat fik.
Ha skön ny vecka!
Kram, Ingrid

2014-08-09 @ 22:36:23
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Klockren nostalgitripp!! Tetrapack undrar man hur han fått tag på. Är mjölken kvar?? Puckstång var en höjdare. Och mycket annat trevligt.Kul att du lägger ut bilder på grejerna!

2014-08-10 @ 18:31:26
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Suss

Ingrid, Vi har varit på Kutens, hamnade där av en ren slump, vi åkte mc och kärestan råkade få se ett bilvrak i en buske när vi passerade, så vi vände. Intressant, men rörigt. Vi var där ganska länge. Kram

2014-08-10 @ 22:14:44
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Inga, Vi ska åka dit när du kommer! Mjölken var inte kvar och jag tror hon sa att de betalat 40 (eller var det 80?) kronor för förpackningen. När kommer du?

2014-08-10 @ 22:16:04
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0