Nuläge

Igår var en bra dag på många sätt, men inte helt hundra om man säger så.
 
Jag råkade svälja ner en bit av mig själv och då förstår alla snabbtänkta direkt, att det var en tand som kraschade och följde med den bit Leksands stenhårda Fäbodknäcke som jag avnjöt, ner i mitt innandöme.
 
Jag uppsökte närmaste spegel och konstaterade att insidan på tanden hade försvunnit, kvar var utsidan och en klutt amalgam. Jaja, tänkte jag och ringde tandläkaren ganska omgående, det där var ju inte så farligt, för på tandläkarspråk var det 4:an höger nere och de är inte så stora.
 
HA!!! Vad jag bedrog mig, amalgam vill ju ingen ha kvar, så det skulle bort, men det vita som jag trodde var emajl och tandben, var bara plast.
 
"Det blir en krona", hörde jag i luren.
"Cirka 6000", svarade jag med ett lite frågande tonfall, för att strax efter föreslå att de skulle mura igen den.
 
Nej, det var en krona, annars skulle den bara rasa igen och då var risken en rotfyllning dessutom + en krona i alla fall.
 
Jag hade dock tur och fick komma redan idag. Bedövning, sa tandläkaren och jag fann mig i det, trots att jag inte brukar ta det. Lika bra hon fick arbeta ostört tänkte jag, utan att jag skulle sitta och hoppa till då och då, medan hon var inne i munnen på mig.
Här sitter jag nu som om jag har halvsidesförlamning i ansiktet och ska försöka få i mig lite middag. Dock fick jag stränga order att inte äta de närmaste timmarna, så det här är vad jag får.
 
 
Smoothie på hallonyoghurt med jordgubbar och mango! Sämre kunde jag ha det, om jag väljer att förtränga priset på den nya tanden som kommer om drygt en vecka och det glömmer jag så gärna en stund.
 
Ursäkta mig, men nu ska jag "äta"!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Fy så retligt det är när sånt här händer. Hoppas att du inte har ont när bedövningen går ur!
Kram, Ingrid

2014-08-20 @ 21:13:20
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Inga M

Stackars, stackars dig! Att gå till tandläkaren är så hemskt, inte bara för betalningens skull.

2014-08-20 @ 23:04:50
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Uuuh... :-( Roligare saker finns det ju verkligen att lägga pengarna på än på tandkronor.

Jag har en kindtand (typ sexan vänster nere!?) som är lagad så många gånger att det inte borde gå att laga den fler, men ännu så länge har min tandläkare lyckats "tråckla ihop" den igen varje gång nån bit (tandflisa eller gammal fyllning) har lossnat. Men han förvarnar alltid om att "nästa gång så"... Och det ser jag INTE fram emot, kan jag ju lugnt säga!!! <:-I

Tack för tipsen om hur pesto tillverkas. Nu har tyvärr min basilika-planta gett upp för säsongen, så det lär inte bli något experimenterande med det. Men det kommer förhoppningsvis fler somrar med nya odlingar! :-)

Härligt att du har fått proffshjälp att bli av med din spindelfobi! Jag tycker det är ganska gulliga och fascinerande kryp, fast de allra största kan man ju hajja till inför om man inte är riktigt beredd när man möter dem. Den vita jag hade på foto i bloggen för ett tag sen (den som du hade kommenterat!) är en så kallad blomkrabbspindel. De sitter vanligtvis i en blomma med frambenen utspärrade (det är då de ser ut som små krabbor!), redo att hugga fatt om en fluga eller dylikt som landar i/på blomman.

Önskar dej en trevlig torsdag! :-)

2014-08-21 @ 07:09:57
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0