Morgonpromenad

Nu när vi är lediga försöker vi att ta en promenad varje morgon. Vi utforskar nya skogsstigar, det är vad vi får hålla tillgodo med när vi nu lämnat civilisationens olika motionsspår. Det spelar absolut ingen roll, vi går kors och tvärs och kallar de olika vändorna för egna hemmagjorda namn.
 
Just den här dagen gick vi ner till sjön - Hjälmaren, passerade Sjökrogen och svängde upp mot skogen för att gå till båthamnen och ta grusvägen hem. Det är "Kartrienlundsrundan" för oss.
 
"Titta", ropar jag till kärestan, "det har vuxit upp små träd i båten där framme." Han har blick som en falk och svarar: "Nej, nej, titta noga får du se vad det är." Jag gick närmare och såg det han redan sett.
 
 
Jag hade missat stammen som sticker ut där på sidorna. Det låg ett helt träd över båten, som slagit sönder den rakt över.
 
 
Det var familjen Bäver som varit framme och orsakat detta. Här börjar det!
 
 
Fortsätter en bit närmare båten, fast då var skadan redan skedd.
 
 
Det låg högar med stora träflisor på båda sidorna om båten, så de har inte gjort något halvdant arbete.
 
 
Även årorna hade slagits av.
 
 
Då kände jag mig ganska nöjd att vi har vår båt liggande bredvid garaget hemma och med tillhörande vagn att köra ner den på om vi ska ut på sjön framöver. Dock väldigt trist för ägaren till den här båten. 
 
Det är gott om djurmarodörer här omkring, vildsvinens framfart ser vi snart överallt och nu har även familjen Bäver sällat sig till förstörarna!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Musikanta

Nej, båtägaren blir nog inte glad när han får se sin båt. Undrar om försäkringen täcker bävervandalism? Han kanske ångrar att han inte brytt sig om att köra bort båten i tid.
Båten var kanske stulen och lämnad på stranden?
Det är i alla fall fantastiskt att ett djur kan gnaga av ett helt träd!

Kram från Ingrid som önskar dig en god fortsättning på det nya året.

2014-01-02 @ 20:53:50
URL: http://www.Musikanta.blogspot.se
Postat av: Inga M

Bävrar är ett otyg, men ett charmigt sådant. Vi har precis upptäckt att en bäver börjat gnaga på det stora trädet vid en av våra båtplatser. Det är ett jätteträd som skulle krossa både båtar och brygga. De är fina djur men lite för många numera.

2014-01-03 @ 08:38:16
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Mia

Jag brukar tänka att naturkrafter kan vi aldrig försäkra oss emot. Bävrar är ingen naturkraft då människorna har makten att tillåta deras förökning eller minska den.

Nej, inget kul för båtägaren... Brukar man låta båtar ligga kvar så där i strandremsa!?

2014-01-03 @ 13:41:55
URL: http://miatankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0