Utflykt

"Idag måste vi lämna hemmet ett tag," sa jag till kärestan. "Nu vill jag se något annat än syrenhäcken mitt emot på framsidan och skogen på baksidan." Inte för att jag sitter i fönstren och stirrar rakt ut på i princip ingenting mer än fåglarna som kommer och äter, men jag kände ändå att jag ville se något annat.
 
Svaret jag fick var kanske inte så jättespännande, vi behövde Pro-Viva och kärestan föreslog att vi skulle åka till Odensbacken. Då kontrade jag med att vi kunde åka ner till sopsorteringen och lämna julklappspapper, plast mm mm mm. Det är inte klokt vad sopor man producerar bara genom att sortera.
 
Sedan kom jag på att vi kunde kombinera nytta med kultur, alltså föreslog jag att vi skulle titta på Richard Brixels skulpturutställning, som jag sett en skymt av många gånger när jag kört genom Odensbacken. Där finns även domarringar.
 
Sagt och gjort, vi for iväg, på vänster sida ligger detta hus. Margits manufaktur önskar jag hade funnits kvar, den butiken hade nog varit rolig.
 
 
Inte så långt därifrån, mittemot, finns det kulturella
 
 
Jag blev lite brydd, för när jag åkt förbi med bilen har jag sett skulpturerna, men inte nu.
 
Stensättningarna var där så klart, men skulpturerna?? Var fanns de?
 
 
Vi gick runt hela backen, över krönet och neråt, men ingenstans en skymt av några skulpturer.
 
 
Det var bara att inse, att vi än inte sett Brixels utställning mer än från vägen. Dessutom gick min livliga fantasi igång - som vanligt! Visas de bara sommartid? Var de gjorda av någon stöldbegärlig metall och är stulna? Eller ännu värre - nersmälta????  För inte kan de vara stulna och står i någon annans trädgård? 
 
Något svar har jag inte på en enda av frågorna, men jag kanske får här på bloggen?

Kommentarer
Postat av: Per johansson

Ny utställning invigs 1juni 2014 kl 15.00. Nu för fjärde året med den största brixelutställningen hittills ,pågår till den 31 oktober. Välkommen

2014-05-30 @ 23:09:17
Postat av: Suss

Per Johansson, Tack för det svaret, då ska vi se till att komma innan 31 oktober den här gången!

2014-06-01 @ 13:16:53
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0