London dag 2 - 23 juni

Måndag 23 juni
 
Fortsättning dag 2 - del 2

På den lilla lappen jag hade i min plånbok hade jag skrivit Royal Garden Hotel och dit tog vi oss ganska smidigt. Det var trevligt att promenera och vi tittade på våra nya omgivningar och pratade om vad vi skulle göra efter vi fått vårt rum och skulle ut igen.
 
 
Vi närmade oss hotellentrén till fots och blev mer eller mindre enleverade, avslitna våra väskor och "inkastade" mot receptionen. Vi fick absolut inte bära något själva, endast lilla handväskan.
 
Vad kostar denna service, tänkte jag och sedan började det. Jag förklarade att vi förbokat, men att jag tyvärr inte kunnat skriva ut min bokning hemma. De var så trevliga och tillmötesgående och det var inget problem. De sökte i datorn, men inte fanns de någon bokning där på mitt namn. De sökte och sökte, frågade mig om en massa fakta, hur jag bokat osv. Jag har gjort detta så många gånger förr till olika resmål och jag begrep ingenting. Vad hade kunnat gå fel?
Till slut fick jag gå in bakom disken i ett rum och låna en dator för att söka i mina olika mailboxar - ingenting! 
 
DET FANNS INGET ALLS SOM BEKRÄFTADE ATT JAG BOKAT!!!!!!!!!
 
Jag ringde hem till kärestan som fixade fram ett nummer till Coop och det, efter mer än en timmes letande i datorn. Så fick jag låna en telefon och ringa till Coop hemma i Sverige och VAD?
 
Vi var inte alls bokade där vi var, utan en bit därifrån på Central Park Hotel. Hur detta gått till kommer vi aldrig att få reda på, men huvudsaken var att vi hade hotellrum för våra 4 nätter i London. Vi skulle ju ändå bara sova där, så det spelade egentligen ingen roll.
 
Nu var vi så "fed up", att vi slängde in både oss själva och väskorna i en taxi, efter att ha tackat, tackat och försäkrat oss om att vi inte skulle ersätta alla de vänliga människorna på Royal Garden.
 
Vi åker taxi.........
 
 
.....och jag lär söstra mi, vad en "selfie" är.
 
 
Vi kom fram och nu blev det sunkfeeling. Byggnadsställningar vid entrén, var hade vi hamnat? Detta var något helt annat än all den blanka marmorn på förra stället
 
 
Så möttes vi av en hurtig typ som frågade om vi kommit för "the trekking"? Det borde ha räckt med att titta lite närmare på oss efter alla dessa strapatser, samt vår packning för att inse, att vi definitivt inte kommit dit för det ändamålet.
 
Checka in fick vi, men inte tillträde till rummet. Nu var vi rätt, men fel, tyckte vi. Detta är ett mysterium, men nu hade vi i alla fall snart tak över huvudet och en säng att sova i.
 
Innanför byggplanket var det väldigt fint, stengolvet blänkte som nyputsad koppar och på väggen en stor mosaik. Tyvärr väldigt svårfotograferad, både med och utan blixt. 
 
 
Vi lämnade våra väskor i ett bagagerum och drog ut. Vi gick mot Hyde Park & Kensington Gardens som låg mitt emot och nu blev det så himla skönt.
 
 
Vi gick där och njöt och gladdes med Londonborna som har denna otroligt stora oas av grönska och frisk luft mitt i stan. Vi drog oss bort mot "The Orangery" för att sätta oss en stund.
 
 
Gassande sol, kall dryck och bara att sitta och glo, som A sagt till alla, att det är vad vi ska göra i London.
 
 
Anna valde så klart vin, medan jag testade en ale.
 
 
Där satt vi sedan och det blev ganska länge, för det var så otroligt njutbart och mycket att titta på också för den delen, dessutom var det skönt att få "landa" en gång till.
A sippade på sitt vin och min ale varade i mer än 2 timmar. Detta var precis vad vi behövde efter allt hotellstruggel.
 
 
Mycket vackert och folk överallt, ändå var det inte alls trångt - alla rymdes.
 
 
En kran, högt över träden, den störde inte, det var bara att titta åt andra hållet.
 
 
Till slut hade vi suttit färdigt och bestämde oss för att strosa runt, i väntan på att få komma in på vårt rum, alldeles om hörnet.
 
Vi mötte en fin, väluppfostrad hund, som var någon slags blandras. Det var gott om hundar där och på vissa områden fick de springa fritt, på andra var det koppeltvång.
 
 
Synd att han fällde öronen när jag skulle fota huvudet. Han ville i alla fall inte hälsa på oss och då fick det vara, för det är oftast vi människor som har behov av att hälsa på hundar, sällan tvärtom.
 
 
Vi fortsatte vår njutarstrosning.(Bra ord va?)
 
 
Någon kuttrade ovanför våra huvuden
 
 
Man kan njuta på olika sätt också och det är skönt att få vara  barfota
 
 
På väg ut passerade vi en liten servering med inhägnade lekpark för små barn och lite annat att se på. Där köpte vi varsin glass som också var något alldeles extra enligt skylten. Den smakade bra och var dyr, antar att vi betalade en del av hyran för glasskiosken i det priset.
 
 
Järneken, alltid lika härligt GRÖN!
 
 
- och så en förmaningsskylt
 
 
Tillbaka till hotellet och rummet var väl inte högst på skalan över alla dem vi bott på, men inte heller det sämsta. Läge: Under marknivå, men med fönster. Vi hörde en klagande gäst i receptionen som tydligen saknade det i sitt rum.
 
Väldigt fint badrum, men utsikten kunde vi glömma. Duscha fick man göra stående i badkaret, men vad gör det?
 
 
Vi såg benen på en byggnadsställning och massor med bråte och skräp. 
 
 
Vi sa till varandra, att det inte spelade det minsta roll, vi skulle ändå bara sova där och sängen var stor som ett hav med 4 stycken tillhörande fakirkuddar och endast ett stort täcke. Vi som inte klarar ett sådant, vi har testat förr. Jag gick ut och bad att få ett enkeltäcke, vilket inte alls var något problem, det skulle levereras i god tid innan natten.
 
 Efter detta drog vi ut på byn, som de säger i Orsa!
 
Fortsättning följer om denna långa dag så fort jag hinner.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Christina Cedergren

Så galet det kan bli. Royal Garden är ett lyxhotell. Synd ni inte fick bo där. Central Park är hotellet direkt efter det vi bodde på, Comfort Inn och vi såg hur de slet med reparationerna .

2014-07-09 @ 21:56:18
Postat av: Ingrid

Hejsan!
Nu har jag läst ikapp och tittat på alla dina fina bilder från London.

Min dotter åker alltid med Norvigian mellan Catania och Arlanda och är jättenöjd med dem.

Så synd att ni inte skulle bo på det där tjusiga hotellet, men jag hoppas att det blev bra på Central Park också till slut.

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

2014-07-11 @ 17:51:00
URL: http://stenstugu.com/wp

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0