London dag 5 - 26 juni - del 1

Torsdag 26 juni  

 Dag 5 - del 1
 
Vilket uppvaknande efter att bara ha varit vaken en gång i natt. Detta berodde inte på värmen, utan att A var uppe och stökade lite i badrummet, packade om necessären och vad det nu var - är snart van det! Hon går ofta i sömnen och sysslar med allt möjligt. Jag är glad så länge hon håller sig på rummet.
 
7.30 var jag pigg och när vi båda hade vaknat ordentligt och duschat gick vi ner till frukost. 
 
 
Idag klenåt A, bara lite scrambled egg, hon mådde inte 100. Jämför våra portioner och gissa vem som åt vad.
 
 
Vi skulle försöka hitta ett "Fishspa", så vi drog iväg längs vår parallellgata, där vi fått tips om ett. 
Det blev dubbelfel kan man säga: Inget spa och A så klen att hon gick tillbaka till hotellet och la sig efter att vi diskuterat saken.
Det enda de hade som var fint på det ganska tomma köpcentret vi blev skickade till, var spiraltrappan som gick uppåt genom huset.
 
 
 Vi skildes vid huvudgatan, A gick hemåt och jag hurtade iväg till Pri-Mark, för att köpa sockor åt mitt yngsta gudbarn - A.s dotter.
 
Sockor och sockor......... Det blev lite mer och ganska mycket! Nu var det tidigt och man kunde gå flera meter inne i affären, utan att behöva väja för någon. Detta ändrade sig dock ganska fort och jag såg till att komma därifrån innan det var helt packat med folk.
 
Nästa var att uppsöka ett Boots och köpa hudkräm till kära dottern. 2 stycken Boots fick jag gå till innan jag fick tag på det jag skulle ha. Detta hennes favoritmärke skulle visst utgå. Inte bra!
 
Nu hade jag gjort mig förtjänt av en kopp kaffe och uppsökte ett Starbucks och slog mig ner en stund med en latte och ett shortbread.
 
 
Sedan drog jag mig hemåt för att se till kranka A och om jag skulle vara tvungen att gå ut ensam igen. Som tur var hade hon tillfrisknat så pass att hon kunde gå med och efter en stund var vi på väg igen.
 Helt pigg var hon inte, men ut skulle hon. Jag fotade vårt grannhus parkeringsplatser - omöjliga att tjuvparkera på om man inte hade nyckel till hänglåset.
 
 
 Vi hade inte släppt tanken på Fisk-spa och jag hade för mig att Covent Garden kunde vara en möjlighet. Vi tog oss dit och fotade jag det här huset av någon anledning????
 
 
Agatha Christie fanns också där och det fotade jag enbart för att det var hon. Den fanns där till minne av henne.
 
 
Vi frågade runt och ingen visste något om ett fiskspa, men till slut var det en ung kille som skickade oss till Camden Town och där är det alltid hur MYCKET som helst att titta på.
 
 
Vi fortsatte fråga där i Camden och så rätt han hade, ynglingen i Covent Garden, långt in bland alla marknadsstånd fanns det som hägrade för vårt inre.
 
 
Söstra mi tillfrisknade i samma ögonblick som hon sänkte ner sina fötter till de små hungriga liven.
 
 
10 £ för 15 minuter och nu fick jag min födelsedagspresent av A.
 
Det var verkligen härligt och vi var tydligen väldigt goda, för det var full fart på de små fiskarna.
 
Efteråt fick vi gå in i nästa rum och hon som hade fiskspa't bjöd på en skön handscrub i hopp om att vi skulle köpa alla hennes produkter á 25 £ styck. Ju mer vi sa "nej tack", desto billigare blev det. Tyvärr för henne köpte vi inget ändå.
 
 
Efter denna underkur var vi både törstiga och lite småsugna på något att äta. Vi började gå tillbaka och där låg plötsligt ett stort lejon - en staty förstås - som nästan alla ville bli fotograferade vid.
 
 
Undrar just vad jag säger 
 
 
Vi gick till närmaste pub och passerade ännu mer värt att få på bild - hela gatan kokar där i Camden
 
 
Efter att ha fått lite dryck och några nötter på puben,  hägrade Harrods i fjärran, så vi drog oss mot tunnelbanan.
 
Fortsättning följer!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Tack för ännu en trevlig dag i London. Ja, den är ju inte slut förstås, men så här långt i alla fall. Det var ju tur att A frisknade till så att hon kunde gå med på fiskspa. När jag var på Fuerteventura gick jag förbi ett flera gånger,men det blev aldrig av att jag stannade till. Nästan lite synd känns det som nu när jag ser hur belåtna ni ser ut.
Kram, Ingrid

2014-07-16 @ 21:40:16
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Christina Cedergren

Det ligger ett fish-spa alldeles i början av Queensway. Men nu fick ni ju se Camden Lock market.

2014-07-17 @ 08:27:04
Postat av: Suss

Ingrid, Du måste absolut testa ett fisk-spa nästa gång du får tillfälle. Det var verkligen härligt! Kram

2014-07-17 @ 20:50:42
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Christina, Det var nog det stället vi aldrig hittade, för vi letade längs Queensway, men A var som sagt inte 100, så mycket möjligt att vi inte var tillräckligt uppmärksamma. Kram

2014-07-17 @ 20:52:10
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Inga M

Kul att få resa med er, jag reser ju aldrig. Fina upplevelser i olika miljöer, spännande människor, mat och kläder. Fast såna fiskar skulle jag aldrig fixa på fötterna.

2014-07-20 @ 09:06:59
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0