Turkiet dag 7 - del 2

Turkiet dag 7 - del 2
 
Fredag 21 februari
 
Efter lunchen, utanför restaurangen fick vi plötsligt se "The man with the golden gun"! Det var en av våra medresenärer som hade en sådan.
 
 
Güngör stod där plötslig med fru och son, rejält stolt och mycket glad över att jag ville ta ett kort på dem.
 
 
Vi fick ett par timmar på egen hand. Hilmi skulle sitta på ett café vid gamla stan nära den här statyn och vi fick göra vad vi ville, bara vi var tillbaka till 17.00.
 
 
Vi åkte dit med bussen och ännu ett gråtonat, "genomrutanfoto". Bygghandel tänkte jag spontant.
 
 
Vi skulle gå damer för sig och herrar för sig bestämde vi. Damerna, det var vi - hahaha - och vi skulle gå till Gamla stan en stund och sedan kolla in shoppingen i Antalya. För min del var det enbart ögonshopping som gällde, jag var sååååå nöjd med mina inköp att nu var det nog. 
 
Gamla stan, sett från gatan ovanför.
 
 
Tak kors och tvärs
 
 
Ett annat tak var inplastat och det var nog skönt i solen. Katt på hett plasttak! Fritt travesterat!
 
 
För att ta sig till gamla stan, var det bara att gå nerför den stora trappan.
 
 
Herrarna kom på att de skulle gå lite med oss i början och eftersom vi stannade ofta, försvann de ganska fort i fjärran och när vi sedan gick nerför en av alla de smala trapporna ner till Gamla stan, satt de där som 2 hönor uppflugna på en mur och drack te. Så var vi då alla församlade igen
 
Här köper vi pulver som blev till goda teer (se den gröna skylten) och hett vatten fanns, så man fick smaka. Jag drack något rött med hibiscublad, som var så gott, att jag köpte med mig lite grann.
Pulver i påse i tullen.......ajajaj!
 
 
Säljaren blev då glad över alla som handlade av honom.
 
 
Herrarna avslutade sin teceremoni och vi gick vidare tillsammans. 
 
 
Då kom vi fram till en mur under uppförande och Benga som är gammal murare lånade murarsleven. 
 
 
Takterna satt i, men sedan kom den andre muraren och Benga var nöjd
 
 
Äntligen dök gatubrunnen upp. Det var den första jag såg på den här resan och även en rektangulär, men de räknas inte.
 
 
Vi fortsatte och här är lite bilder från gamla stan i Antalya.
 
 
En rolig fågel till lilla M.
 
 
Sedan följdes vi hela tiden och efter den minimala shoppingen vi gjorde där, gick vi upp till "stan igen.
 
 
Skylten "Turkcell" såg vi lite då och då och det enda jag är övertygad om gällande den, är att den inte betyder "Fängelse för turkar".
 
 
Spårvagnsspåret gick förbi mitt i vimlet och det gällde att se upp, för det fanns inga staket eller hinder om man kom för nära.
 
 
Däremot gav spåren fri väg för tvåhjulingarna.
 
 
Det var ömsom vackert, ömsom fult längs vår väg.
 
 
Vad betyder detta mitt i gatan
 
 
Vi satte oss på ett café och drack Efes och kaffe. Det var en trevlig ung man som arbetade där och när Jullan frågade efter nötter, sprang han i ilfart till affären bredvid och köpte en påse till henne - snällt! Desstuom bjöd han på dem.
 
 
Dessutom bjöd han på dem.
 
 
Det var för övrigt enda gången på hela resan som vi fick en stor öl! Efes var väldigt gott och vi hade tid att sitta där ett bra tag och bara ta det lugnt och titta på folkvimlet.
 
Apoteket alldeles bredvid skyltade verkligen med lite allt möjligt huller om buller. Nu hade vi tack och lov handlat färdigt, så vi satt där vi satt.
 
 
Vi masade oss mot samlingspunkten vid statyn när det blev så dags och när alla var på plats blev det avfärd mot den otroliga, turkiska aftonen med middag och magdans.
 
 
Så här i efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre att gå på en turkisk film - odubbad!
 
Nog för att magdansarna var roliga att se (kan inte säga dansöser längre, för det uppenbarade sig en manlig mot slutet och då blir dansöser lite fel!. Intressant var det också, men ganska tråkigt att se den ena efter den andra stå där i otroligt hög ljudvolym och göra diverse konster med muskelmagen. Lite glitter, stenar och bjäfs hängde det här och där också på dem, men inte  var det någon höjdare.
 
 
Mannen med den levande magen
 
 
(Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna, men jag ville inte använda blixt och då blir det så här.)
 
Det bästa var en otroligt skicklig  ensam man som hanterade en trumma med bara händerna på ett sätt jag aldrig sett eller hört förut. Han spelade länge, det var härligt att lyssna på och han fick rungande applåder.
 
 
Mitt i detta skulle vi äta också och förutom lite tillbehör, fick vi KYCKLING!!!!! Maten var nästan det sämsta hittills enligt mitt tycke. Benga tyckte om kycklingen, men han hade inte ätit lika mycket av den sorten som jag och smaken är som alltid olika.
 
 
Före, efter och däremellan var det en massa folkdanser av olika slag.
 
 
Danserna var det inget fel på, men ljudnivån och den ovana musiken var ganska mycket, för mycket för mig. Jag önskade att jag haft mina dämpande öronproppar med mig, men detta hade jag inte förutsett, så jag testade att göra mig ett par av servetten, men det hjälpte just ingenting.
Till slut var jag tvungen att gå ut därifrån. Jag är inte gnällig, jag har bara lite svårt med alltför höga ljud.
 
I bussen hem var stämningen på topp, det hade visst förekommit magdans på herrtoaletten, men vi damer fick aldrig någon klarhet i det!!!! ROLIGT hade de haft i alla fall.
 
 
Nu skulle det sjungas och nu var det inget fel på ljudnivån! Vi sjöng allt från barnvisor, till pop och Hilmi fick något att berätta för sin nästa norska grupp: Svenskarna som skrålade och sjöng oavbrutet i 45 minuter under färden från den turkiska aftonen och hem till hotellet. Det slår 10-minutersfärden med traktor och släp med flera hästlängder!
 
Jullan fotade entren morgonen efter
 
När vi checkade in fick kärestan och jag största bostaden igen av oss 4. Den här gången hade vi fått 2 rum och kök! SANT!!!!!
 
 
Inte nog med det, fläkten och jag hade samma namn, om än olika stavning.
 
 
Toaletten var plomberad, desinficerad
 
 
Vi var dock inte värst, ett annat par på vår resa hade fått 3 rum och kök! 
 
Sista timmarna, i Antalya och resan hem kommer i årets sista inlägg från Turkiet! Kanske redan imorgon. Välkommen åter!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag är med o kollar dina bilder. Shopping verkar intressant i det här landet, lamporna är kul.

2014-03-13 @ 09:59:46
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0