Sedan kommer lördagsnöjet

Det var dags för den årliga begivenheten i Hasselfors. Mopedrally och loppis på samma plats vid samma tidpunkt. Det har blivit många turer dit för oss och oftast med motorcykel. Så var tanken även denna dag, men det var så fruktansvärt varmt och kvavt ute att vi inte kunde tänka oss att ta på stora, tunga, varma mc-ställ, hjälmar och sedan gå omkring där i delar av den munderingen.
 
Vi tog bilen!
 
Loppisen var det första jag siktade, efter att vi hade parkerat.
 
 
Där stod en kvinna och sålde plantor - perenner, för 15 kronor styck. Jag blev som tokig, jag som INTE ska odla en massa, utan ha sommaren till annat.
 
 
Jag köpte 6 plantor, varav varken hon eller jag hade en aning om vad vissa av dem var. Ormöga, var en och vita jordgubbar med ananassmak köpte jag 2. Sedan var det någon viva, en som hette något på Gull.... och sist en helt okänd, som jag gissar är någon slags vaxblomma (och var jag fått det ifrån har jag ingen aning om).
Parentes igen:
(OBS, jag har inte genomgått någon personlighetsförändring, damen som handlar är inte jag)
 
Mopedrallyt ropades ut till start och jag gick ner dit. Kärestan var redan på plats och det tog inte lång stund förrän vi hade hittat varandra.
 
 
I år släpptes de iväg 5 i taget, det var ett smart drag, för det brukar bli ganska bökigt i starten när alla åker samtidigt.
 
 
Så hann ju mannen vid starten även intervjua en del av åkarna.
 
 
Jag for runt längs raden av startande och kollade om jag skulle se en sådan moped som jag hade som 15-åring, men ingen sådan i år heller.
 
 
Däremot fick jag se en FRAM
 
 
Jag pratade med honom och frågade om den gick bra. Det gjorde den. Jag berättade att någon av mina föräldrar hade haft en annan modell av just FRAM och den borde ha hetat VÄGRAR, istället, den krånglade mest och kom inte alltid fram.
 
 
När jag fotade märket, såg jag att den ju hette FRAM*KING, så det var nog en annan modell.
 
Åldern på förarna varierade mycket, men alla som intervjuades - och säkert allihopa - framhöll att detta med gamla moppar, är toppen!
 
 
Den här fronten var jag tvungen att konsultera kärestan om, vad den kallades.
 
 
"Dollargrin" var hans förslag, det stämmer säkert. 
 
Vi for vidare, för vi hade "Fyrar systrar" som mål för dagens fika! Detta betyder, att fortsättning följer, förhoppningsvis redan imorgon.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Kan du tro att jag kunde stå emot plantorna på Granngården idag. 4 kryddväxter för 100:- och 4 margeriter också för 100:- och jag köpte ingenting! Det var väl ett bevis på en stark karaktär!

Så kul med det där mopperallyt. Karlar blir ju aldrig fullvuxna, så det är klart att det tycker att ungdomens moppar är kul att meka med och åka på.

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

2014-05-27 @ 16:24:52
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: AnnaKK

Makens gamla moped finns i nåt av våra uthus - fast sonen plockade isär den nångång när han var i moppeåldern, och sen blev den aldrig ihopsatt igen... Så den lär det nog aldrig gå att köra några veteranmopperejs med, är jag rädd! <:-) Söker febrilt i minnet efter namnet på moppen jag hade (typ år 1984) - var det möjligen Mustang Mamba den hette!? Måste googla på det sen! :-D Har tyvärr inte kvar den...

2014-05-28 @ 09:02:24
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Lambergsfrua

Vilken härlig dag! Jag blir faktiskt lite avundsjuk. Ha det gott!
Kramen,
Lambergsfrua

2014-05-28 @ 21:49:55
URL: http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Postat av: Eleonora

Va spännande mopperally du har fått vara med om! Kul bilder - och det ser ut att ha varit fart och fläkt på gubbarna.

Sommarkram från
Eleonora

2014-05-29 @ 13:36:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0