24 februari - Dag 5 del 2

Då gör jag ett försök att gå vidare med den här dagen. Det tog mig 3 försök att publicera första delen och jag har ingen aning om vad det beror på, men nu ligger del 2 äntligen här!
 
25 februari - del 2
 
Jag har nyss konsulterat C för att ge rätt besked om var i Barcelona vi är den här dagen.
Vi är i Eiaxmple, två gator väster om Gracia. Lika bra att jag frågade, för jag vet att jag hört svaret, men inte hade jag kunnat klämma ur mig det nu. Tack C! Var gränsen mellan Eiaxmple och Gracia går vet jag inte, men så småningom kom vi in i Gracia.
 
Vi fortsatte vår promenad och allt var ju inte Gaudi. Här sitter en dam på en alldeles vanlig bänk och jag tror hon höll på att vittja papperskorgen bakom sig. Hon fick väldigt bråttom ner i handväskan när vi strosade förbi. För mig får hon gärna göra fynd, vem har inte gjort det......... fast det är ganska längesen nu!
 
 
Här var mina favoritbär redan mogna och faktiskt ganska goda också
 
 
Mandarinerna (eller vad de nu heter), var också urgoda. Det märks att frukt och bär inte rest så långt, som när vi hittar dem på affären hemma
 
 
Ett för mig okänt träd, med underliga hål i stammarna. Tror inte det är fåglar eller djur som gjort dessa. Någon som har svaret?
 
 
Mer fina hus, hela området är fullt av dem. Det här har fina balkonger och dem kan man ju nyttja som man vill.
 
 
Vad gör man (= C) inte för en bra bild. Mitt i gatukorsningen står hon!
 
 
Så träffade vi på pojkarna som åkte runt och plockade upp metallskrot, det var nog inte helt enligt lagen, för de blev alldeles rabiata när de såg att vi fotade deras förehavanden, rentav hotfulla mot C och skulle ha hennes kamera, dvs mobilen. Det tyckte inte hon, hon var iskall, vände på klacken och gick!
 
 
De vackra husen bara fortsatte att poppa upp framför oss. Här blev jag fascinerad av balkongernas utformning och de vackra burspråksfönstren
 
 
Porten inte heller så illa
 
 
En annan port som var mycket vacker, speciellt om man tittade uppåt
 
 
Den här dagen blev vår "gådag" och det gillar vi alla tre. Vi har passerat "Valencia", "Mallorca" och nu sitter vi och vilar oss på en uteservering i "Paris".
 
Vi har druckit varsin god cappucino och jag som inte tilltalades av de fåtaliga bakverken, upptäckte glassfrysen när jag tittade runt. Där fanns det mycket gott och mitt val blev en citronglass, möjligen lime, för smeten i allt det vita var grön, därav min gissning på lime.
 
 
Den var WOW! Sedan kändes allt ännu mera wow, för idag skulle det vara dåligt väder och solen bara skiner och den här dagen är minst lika fin som gårdagen.
 
Det är intressant att gå på lokal. Två små spanska yuppis sitter vid bordet bredvid oss. De har beställt öl och mat, men det är bara en som äter. Den andra går runt och pratar i 2 telefoner, vankar fram och tillbaka. Sedan snabbhalsar han lite ur sin öl, sliter tag i sin mat, in på serveringen och kom ut med den i en påse, en sista slurk och iväg med lunchen i handen. VIP! Hoppas affären gick i lås och att kompisen inte blev alltför berusad eftersom han fick nästan 2 öl.
 
Efter fikat fortsatte vi vår vandring bland hus, fordon och folk. Mötte ännu en man med kundvagn mitt på stan, detta funderar jag en del över. Den här verkade vara på uppsamlingsrunda, för vagnen var tom. (Stjäl de sin vagn på någon mataffär, eller finns de att köpa för vanligt folk?
 
 
Mera fönstershopping, denna gång tårtor.
 
 
Mode - 3 damer, precis som vi. Vi brukar alltid hitta 3 någonstans på våra resor, fast vi är definitivt inte huvudlösa!
 
 
Här och där finns fina platser för vila, här verkar det vara för småbarnsföräldrar, för det var gott om barnvagnar, kanske det låg en lekpark i anslutning
 
 
Nya otroliga hus och detaljer dyker upp hela tiden. Kan det vara från 1901? Det ser nästan så ut av skylten mellan de dansande damerna.
 
 
Så småningom var vi inne i Gracia och det kändes som att gå i gamla stan och det är ju precis så det är. Som sagt vet jag inte riktigt var gränsen går mellan de olika områdena.
 
Gatorna var smala och inte blir det bättre av alla tvåhjulingar som parkeras längs trottoarerna.
 
 
En arbetare som hissade upp tegelpannor el dyl i en något vanskligt, klen konstruktion, tyckte jag.
 
 
Vi har stannat på en liten uteservering vid Stora torget för att vätska upp oss lite. Det är så skönt och lugnt, trots en massa folk, men det är ingen trafik som bullrar.
 
 
Jag har hittat ett riktigt gott öl, som släcker törsten bra, lådan bredvid är INTE en sexpack, det är ett servettställ. Damerna tog varsitt glas rödvin och se så vackert det röda vinet färgade glaset.
 
 
Mitt på torget en kampanil och jag som inte solar, sitter i skuggan av den och det är alldeles förträffligt.
Det var väldigt skönt att sitta där och bara vara. Vi gör sådant också, springer inte bara runt, utan har några önskemål per dag som vi vill genomföra, resten kommer som bonus och alldeles av sig själv.
T ex min mani att fota gatubrunnslock, här är ett som jag inte sett tidigare, såvitt jag minns. 
 
 
 Till slut var vi pigga igen, men hungriga. C tog med oss till La Singular.
 
 
Gå dit om du är i Barcelona, billigt och god mat
 
 
Det var ungefär lika litet som "Hålet i väggen", men tätt, tätt med bord och klarröda väggar.
 
 
Jag inledde med att gå på toa och den var i samma format som en svensk enkelgarderob, så pass att man fick plats och kunde låsa dörren, även den klarröd invändigt. Spola gjorde man genom att dra i en kedja som kom ner från taket och handfatet stod utanför dörren. Allt rent och fräscht, men ingenting för tungviktare. Det var helt omöjligt att ens försöka att ta ett foto därinne, men ett minne för livet är det nog ändå.
 
Dagens trerätters bjöd för min del på
1.Tomatsoppa med basilikaolja
 
 
2. Mullet - fisk med avocado/kikärtsmousse
 
 
3. Kaka - den på plåten -  som stod i ett fotbad av grädde. Jordgubbarna tillhörde någon annan dessert
 
 
Allt var väldigt gott och proppmätt blev jag, även C och A lät sig  väl smaka. Alla nöjda!
 
 
Det var som sagt, väldigt tätt mellan borden, så det var tur att personalen befann sig i en lägre viktklass. Det fanns absolut ingenting att klaga på och eftersom vi nu var så himla mätta, toppade vi med en kula italiensk pistageglass på cafeét bredvid.
 
 
Betänker jag detta ätande, kanske jag inte ska spekulera så mycket över var "magfetan" kommer ifrån.SUCK! Kanske lite kan smälta bort i solen?
 
Timmen är sen och jag väljer att återkomma med slutet av den här dagen imorgon. Välkommen åter!

Kommentarer
Postat av: Mia

Frukten smakar alltid betydligt mer och godare när den är nyskördad, det går aldrig att diskutera bort!

Ja, du magfeta... den kommer med åren... ;-)

Svar: Mia,Jag kan bara hålla med dig i båda fallen. Blir galen på det senare!
Leontina

2016-03-28 @ 22:37:32
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Vilka fantastiska balkonger! Till och med de inglasade är fina, det kan man inte tro. Förstår att frukten smakar bra nära odlingsstället.

Svar: Inga, Barcelona är fullt av vackra hus om man inte förirrar sig till de nybyggda områdena. Dock är mitt sista inlägg helt moderna byggnader och de var vackra de också - åtminstone i kvällsljuset, för det var ganska sent vi kom på att vi skulle dit ut också och titta.
Leontina

2016-03-31 @ 10:34:34
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0