24 februari - Dag 5 slutet, samt hemfärd 25 februari

 
 Dag 5 - 24 februari
 
Till slut uppenbarade det sig ett hus i vår väg som var nästan alldeles vanligt och inte ett dugg WOW. Lika bra att visa att det finns sådana också, tänkte jag
 
 
 Fast, det här kom ju strax efter och det är då verkligen inte ett alldeles vanligt hus. Det ligger i Gracia vid Placa del Sol dit vi styrt stegen.
 
 
 Runt hela torget sitter par, eller grupper av folk - mest ungdomar, som fikar eller äter.
Vi gick mot zodiaken som är konstverket i ena änden av torget. Alla stjärntecken finns, men vädret var så underbart, att jag nöjde mig med att ta 2 foton, ett på framsidan och ett på baksidan. Sedan slog vi oss ner nedanför, på sockeln för att njuta av värmen och vila lite. Det var som en svensk högsommardag.
 
 
Bredvid oss låg detta. En kvarglömd Samsung d.ä. och 2 nycklar på en ring
 
 
 Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, någon stackare var utelåst och kunde inte ringa efter hjälp heller. Vi satt där ganska länge, men ingen kom och letade, så innan vi lämnade torget, gick vi till närmaste restaurang och lämnade in grejerna, annars hade de förmodligen hamnat i något annat hem. Sedan är det bara att hoppas att ägaren fick tillbaka dem.
 Några tjejer där vid torget trodde att de visste vem ägaren var, han var ofta där vid torget, så de trodde det skulle ordna sig.
 
Rolig skylt hos barberaren
 
 
Så gick vi till slut. Det blev ett och annat inhopp i olika butiker och damerna fixade varsin ny outfit. C en fin klänning och A en jackkofta - båda jättesnygga.
Mitt inköp för dagen är 2 fröpåsar - Cocktailtomater och Mirakelblomma.
 
Vi började så sakteliga dra oss mot vårt Barcahem och kom förbi dessa vackra hus, alla i olika stilar. Det var förstås ingen slump, C kan Barcelona lika bra som sin egen ficka. Vi bara tackar och tar emot allt hon ger oss.
 
 
 Gatubild
 
 
 Ännu en platan med hål i och här ser det väl verkligen ut som någon bor därinne.
 
 
 C visste också, att det skulle finnas ännu ett Gaudihus längs vår väg och visst kom vi dit
 
 
Det var ett vanligt bostadshus, stängt förstås, men exteriören var fin och bredvid låg trappuppgången, som förstås också var låst. Dessutom stod det en bom framför. C kikade in och just då kom en stadig karl och gick in. Vi gjorde väl någon åtbörd att följa efter, för såklart ville vi se mera.
 
Han kom emot oss. Öppnade han för oss blonda turister? NÄ! Han påpekade ganska hårt att det inte alls gick för sig att få gå in.
Vi väntade lite till och C försökte slinka in och NU J - - - - R SKREK han, kom utrusande mot oss och gormade en harang där vi kunde urskilja ordet "privado", samtidigt som han ryckte i bommen och då först förstod vi - hahaha och gick därifrån. Lite synd, nog hade han kunnat visa oss farstun.
 
 
Lilla draken dyker upp då och då, den här var ovanligt fin
 
 
 Vi blev trötta efter detta och gick till närmaste Metro och åkte hem. Det var bara 2 stationer och när nu inte strejken brutit ut idag heller, var det bara att åka.
Nu är det vila en stund, sedan är det dags att ge sig ut igen i mörkret.
 
Slut vila och vi befinner oss ute i Forum, ett ganska nybyggt, supermodernt och mycket intressant område. Höga, höga hus, så höga att jag fick svindel när jag tittade uppåt
 
 
Blå museét var otroligt, både vackert och annorlunda. Man såg riktigt bra, trots mörkret.
 
 
Här står vi tre igen framför en byggnad där man lätt kunde spegla sig. C hjälper till lite med belysningen...
 
 
När vi sett oss mätta på de fina byggnaderna styrde C iväg med oss till Diagonale Mar Shoppingcenter och där var öppet, trots att timmen var ganska sen.
 
Där verkade det mesta finnas, t o m ett Sagardi, som har så goda pinxtos.
Damerna blev hungriga och sugna på ett glas vin, men jag kände inte för mat, var bara törstig. Dessutom mättar öl bra, så det tog jag.
 
Nu sitter vi här igen som tre hönor på rad och njuter och "kacklar", men vi är snart på språng igen
 
 
 Några av alla superba pinxtos som stället erbjuder.
 
 
Vi fick äntligen veta vad det vita trasslet uppepå en av de goda pinxtosarna (jag är tveksam till pluralformen på det ordet) är för något. Det är kokt äggvita, som tryckts ut genom små hål, var förklaringen. Då vet vi det!
 
 
Bra översikt över utbudet uppifrån andra våningen och då är det här bara en liten del av hela komplexet. Det var en fin galleria och vi gick runt och tittade lite. Damerna hittade en affär för just damer, men inte blev det de som shoppade där. Jag hittade 2 fina toppar, som var jättesnygga, en blå och en vit 7.95 euro/styck.
 
 
Skinkkiosken 
 
 
 Mot Metron, hem med full underhållning i vagnen. Tre klart överförfriskade karlar i olika åldrar underhöll oss, en nästan sov, men de fick liv i honom så han också kom igång. Samtidigt kom en liten dam, klädd i turkosa kläder, ställde sig i ena änden av vagnen och höll en kort monolog, typ predikan, med gravallvarlig min. Vi förstod inget, hon avslutade och gick till nästa vagn och började om. Samtidigt hade karlarna gått igång, en sjöng och han som inte längre sov, klappade händerna i någon slags oregelbunden baktakt och så fortsatte det tills vi steg av.
 
När vi kom till Sagrada, som ligger nära vår lägenhet, fick jag en oväntad utmaning av C. Jag - kvinnan utan lokalsinne - skulle leda oss hem. Det gick bra!!! Tack för mentalt stöd kära A.
 
Väl hemma åt och drack vi upp det sista vi hade kvar i kylskåpet, sedan plockade vi ihop och då kom DOMEDAGEN! C hittade just ett papper där det står att vi kan mista depositionsavgiften om vi stört efter 22.00. Vilken himla tur att vi varit så lågmälda, Dock bankade ju grannen en kväll och den gången C slog sönder tån
 hördes vi säkert till mer än en av grannarna.
 
Vi packade under tystnad och somnade ovaggade.
 
Torsdag 25/2  hemresedag
 
Som vanligt när det är hemresedag sover jag inte särskilt tungt. Jag vaknade 5, kollade klockan, drack vatten, besökte "the bathroom" och tillbaka till vår resårbotten där jag somnade om direkt. När sedan första väckningen kom, hörde jag inte ett dugg, men 10 minuter senare ringde nästa klocka och sedan blev det full fart på oss.
 
Vi åt frukost, jag diskade och gjorde rent i köket, C tömde kylskåpet, gick ut med soporna och putsade glasbordet, A dammsög och plockade undan. Färdiga!
Bara att invänta Josés ankomst och lite spända på om granntanten klagat.
 
Han kom 8.03, glad och kindpussades. C upplyste honom om de värsta felen vi upptäckt i lägenheten, men han kommenterade det inte särskilt mycket, utan gick bara runt  med C och tittade. Det ser nog likadant ut när kommande hyresgäster anländer och ännu en turist kommer att krossa tånageln/tån på den trasiga balkongstolen. Inte ett ord om granntanten heller.
 
Vi småpratade lite och C fick påminna honom om depositionsavgiften. "Visst ja," sa han och plockade fram dem ur innerfickan. Skönt!
 
Iväg, vi tog taxi till Plaza Catalonia och där stod flygbussen och sedan flöt allt på.
 
Flygplatsen
 
 
Vår terminal
 
 
 Kollade in lite sköna dofter på taxfreen
 
 
Sedan flöt allt bara på, vi gick ombord, planet var fullt, vi satt långt bak. När vi var i luften fikade vi, kaffe köpte vi, smörgås hade vi med oss. Damerna slumrade och jag läste min bok och ganska fort var vi hemma igen.
 
De här små delikatesserna - enligt min son - var vad jag köpte med mig tre paket av, från Barcelona. Han blev MYCKET glad och lika glad var jag att jag inte behövde smaka! OBS: Jag har testat, inte min smak, men jag kan prova igen någon annan gång.
 
äNOBS:
 
 Barcelona - vi ses igen!
 

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Tack för den här resan och för alla enormt fina bilder. Du borde ta kontakt med någon förening som behöver underhållning och berätta om den och visa dina bilder. Bodde du lite närmare skulle vår pensionärsförening omgående göra en beställning. Social information och hälsokost i all är, men det blir ju lite torrt i längden.
Kram på dig och ha en riktigt Glad Påsk, för idag får man ju säga det.
/Ingrid

Svar: Ingrid, Tack för fint beröm, jag skriver ju alltid resedagbok och fritt ur hjärtat och i viss mån till bilderna här på bloggen. Det är faktiskt jätteroligt att gå tillbaka och läsa när det gått en tid.
Snart bär det av igen, vi ska till Köpenhamn med min allra första kamrat i livet och hennes man. Jag var 11 månader när hon föddes och sedan dess har vi haft kontakt.
Skulle gärna komma till Gotland, men det kanske blir svårt med pendlandet. Kram
Leontina

2016-03-27 @ 11:15:35
URL: http://stenstugu.com/wp
Postat av: Mia

Tack för alla fina bilder och underhållningen du bjudit på!

Svar: Tack själv för beröm. Det är bara roligt att dela med sig.
Leontina

2016-03-28 @ 22:44:53
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Tack för att du bemödar dig och lägger ut så fina bilder på er resa. Husen är fascinerande att kolla på och allra mest Gaudi förstås.

Svar: Gaudi är ett MÅSTE, så är det bara.
Leontina

2016-03-31 @ 10:31:21
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0