Barcelona Dag 1

Fortsättning lördag 20/2 2016
 
Det blev ett hjärtligt mottagande med handslag och kindpussar, affärerna gjordes upp och visning av våningen följde. En liten svart sammetskubik var lillasystersängen, den som C alltid får bara för att hon är yngst! Jeremies och jag hjälptes åt (mest han dock...) att veckla ut den och när vi väl fått ihop den, slog han ut med armen och sa: "Man kan ligga i soffan också, om man vill." Jaja, det blir nog bra.
 
Rummet
CD-ställ......inte riktigt vår smak
Badrum - och där kom jag med på bild!
Kök
 
De båda herrarna flängde runt ett tag i all välmening och visade på allting och när vi och de tyckte att vi hade koll, avvek de och vi kunde installera oss.
Inriktningen just då, var i huvudsak balkongen där solen flödade - som vi längtat efter den - men innan vi slog oss ner där, tog vi en rask promenad till närmaste Supermercado och inhandlade en massa väsentligheter, som yoghurt, ostar, skinka, jordgubbar, vatten, öl, vin och en hel del till, dock inget frukostbröd. Där har vi som gärna sover lite längre, dvs A och jag, den stora fördelen att få rykande färskt bröd av vår morgonpigga, hurtiga lillasyster C, som drar på sig joggingutrustningen i arla morgonstund och på hemvägen ser till att passera ett bageri och köpa ett rykande färskt bröd.
 
Hisschaktet von oben!
 
 
 Mycket viktigt att stänga den stora järnporten in till "vårt hus" när vi går ut!
 
 
Vi bor nära Sagrada och nog har det hänt en del med byggnationen sedan sist vi var här, men färdig är den då verkligen inte. Undrar om den någonsin blir det, det kanske inte ens är meningen? (Fast det finns visst ett tänkt årtal för det).
 
 
Lite grönska i trottoaren mitt i stenläggningen
 
 
och blommor, så ljuvligt
 
 
Fina hus längs vår väg
 
 
 Det var tätt mellan butikerna, vi tog den första och där fanns mycket gott att välja bland.
 
Kött (köpte vi skivat och i paket), men jag hade gärna haft råd med en av dessa också.
 
 
Fisk köpte vi inte alls, vi planerade att äta ute, men det är roligt med matbutiker utomlands, så det fick bli en bild på fiskdisken
 
 
Ganska snart var vi hemma igen med välfyllda kassar. Shoppingvagnen som José visat oss, stod orörd kvar i sitt hörn (trots att det hade varit bekvämt att ha den). Där blev den för övrigt hela vår vistelse, för är man inte van, är det lätt att glömma en sådan bevämlighet.
 
Vi packade upp maten och intog balkongen för ett litet mellanmål.
 
d
 
Den balkongen var SMAL! Vi hade ett bord och 2 stolar på rad, samt en pall i hörnet. Det fanns två balkongdörrar och där i nischerna försökte jag och A hitta lite lä, medan C satt skönt i lä i solen i hörnet.
 
 
Jordgubbar är en stor passion hos mig och de här var riktigt goda. Man kunde leka vampyr också om man kände för det och det gjorde jag naturligtvis.
 
 
Nja, så värst vampyrlikt blev det inte! Inte så vackert heller.....
Vi satt där i godan ro och njöt av solen, varandras sällskap och känslan att vi var på plats för den närmaste veckan och inte hade så väldigt många måsten.
 
Plötsligt säger C: "Fontänen." Så klart ville vi se fontänen igen, det var ju ganska längesedan sist. Då fick vi nästan lite bråttom, för den vatten- och ljusshowen startar ju oavsett om vi är på plats eller ej.
 
Vi gjorde oss i ordning och iväg till tunnelbanan, här är vår station, lätt att komma ihåg när vi har Sagrada precis bredvid.
 
 
Väl nere, möttes vi av den här skylten.
 
 
Nog var det typiskt, just under våra datum, bara att avvakta och se vad som händer.
 
Vi kom fram i god tid, inte en skymt av någon fontän än.
 
 
HUNGER var allas känsla, så när vi kommit fram köpte  vi varsin "bikini", dvs dubbel varm macka med ost och skinka = GOTT!
 
Måste visa en otroligt suddig bild på en lika otrolig optimist. Denne man hade varit på Supermercadon och köpt en sexpack öl. Förgäves gick han runt hela kvällen och försökte sälja dem styckvis, till någon av alla oss som samlats för att avnjuta vattenshowen.
Inte gick det så bra, det gick inte alls! Han fick förmodligen dricka upp dem själv.
 
 
Vi satte oss på en av de höga murarna, eller vad det kallas och det var ett utmärkt ställe att avnjuta hela föreställningen.
 
Nu börjar de släppa på vattnet och även musiken kom igång.
 
Visar nu en hoper fontänbilder utan kommentarer.
 
 
Ovanför tornet gick det ut ljusstrålar under vattenshowen (syns dåligt på bilden)
 
 
Mycket pampigt och helt otroligt!
 
På väg därifrån är det fontäner längs hela vägen ner
 
 
Vände mig och och tog en avslutande bild, avslutningen var mycket mäktig!
 
 
Mot slutet blev det ganska kallt, vi var både hungriga och törstiga, så nu började letandet efter ett bra matställe. Till slut kom vi fram till ett som hette "Kairo", det lät intressant med tanke på att vi var i Barcelona. Vi gick in, fick ett bord och stället visade sig vara en irländsk pub.
Det får heta vad det vill, men bra mat hade de och vi var helt nöjda med allt.
 
 
Vi var så hungriga, att jag glömde fota maten medan uppläggningen såg snygg ut.
 
Äntligen en Crema Catalana
 
 
Mätta och belåtna tågade vi mot vårt nuvarande hem och det var inte så långt borta. Det var skönt att komma in, för kvällen hade blivit ganska kall.
Nu började strapatserna med att fixa ett påslakanklätt täcke till A. Vi hade bara fått ett dubbeltäcke och hon ville ha ett eget. Det kan jag väl förstå, jag avskyr att slåss om täcket när man måste dela.
 
Hon höll på väldigt länge och grejade och vad det var för sofföverdrag el dyl som till slut fick gälla för påslakan, vet inte jag, men hon lyckades pula in ett täcke, puffade till det från olika håll och utbrast: TITTA vad bra det blev!!!!! C och jag ackade och oade lite och A var nöjd. Så var det problemet ur världen.
 
Den rosaliknande korven är A.s sköna täcke.
 
 
Nu samlades vi runt bordet och skulle göra upp och sedan de stora utgifterna var avklarade, var vi i princip kvitt och alla knölade ihop sina kvitton. Imorgon börjar vi på ny kula.
 
Damerna saggar lite medan jag skriver. C om prydnadskuddar och A om dubbeltäckens vara eller icke vara. Själv tänker jag avsluta här och lägga mig bredvid A och svepa in mig i "MITT" stora dubbeltäcke medan hon kryper in i kåldolmen.
 
Så God Natt Barcelona denna första dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0