Omstart! Nu eller aldrig! BARCELONA inleder mitt återinträde i bloggandet

Vecka 8 2016
 
Fredag 19 februari
 
Äntligen kom dagen B och äntligen är vi på väg. B betyder förstås Barcelona och när C frågade, för ganska
längesedan, behövde vi ingen betänketid och nu är vi som sagt på väg. Detta innebär att vi kommit så långt som till "nästan Arlanda".
 
Vi är på "Good Morning Hotel" nära flygplatsen och har just avnjutit en aftonsupé, damerna sallad - egenhändigt ihopplockade - och jag har avnjutit min allra bästa "macksupé" - grovt bröd som jag bakade i morse och god, god Maasdamerost,  morötter och ett päron. Måltidsdryck, som vanligt vin för dem och öl för mig. För att göra dagen lite extra, hade jag kostat på mig en "närke slättöl", från "Närke Kulturbryggeri". Smakade så bra!
Googla gärna, mycket intressant: www.kulturbryggeri.se
 
 
Inte nog med det, resan fick en god inledning, i alla fall när Spanien är målet. Innan vi skulle äta var det dags för en aperitif. C bjöd på varsin liten flaska sprutt och jag som inte kan med smaken på vin (surt), fick rosa, god, lite söt och de drack sin vanliga, ljusa sursprutt. (Jag vet att  det heter torr, men surt är det lik förbaskat - i min smak alltså).
 
Vi satt inte uppe särskilt länge, vi åt, avhandlade både det ena och det andra och insåg än en gång,  att vi trivs väldigt bra tillsammans.
 
Nu är vi verkligen på väg. Helt säkert lär någon av oss vakna i tid så att  vi kommer iväg imorgon bitti. Jag är lite bränd sedan Malta 2012, som slutade i Göteborg. Det är dock en annan historia.
 
Imorgon Barcelona!! ............ samt frukost vid 5-tiden.............!
 
Lördag 20/2
 
Sovit bra, täcket var som ett mindre moln och väldigt varmt, men skönt ändå och för en gångs skull var det ingen fakirkudde. Frukosten var superb, jag frossade i äggröra och bacon - utmanar gallan då och då och det verkar ha utfallit till min fördel kan jag konstatera i skrivande stund - inget ont! Det tackar jag för, det är svårt att bli attackerad av krämpor ovan där.
 
Taxin till Arlanda kom på utsatt klockslag och fort var vi på Arlanda. C hade skrivit ut våra boardingpass, så det var raka spåret till säkerhetskontrollen. Där var det KÖ, med ganska stora bokstäver, dock gick det fort och enda hindret var A.s skor. Inget farligt i dem, men av skulle de.
Planet var fullt, vi hamnade långt bak och nästa stopp London, där vi har ett par timmar innan vi går på planet mot slutmålet.
 
Vi sitter som 3 finhönor på varsin pinne - fast snurrstol - och njuter varsin kall Aspall cider. Efter att ha gått runt och tittat lite på flygplatsen, köpt en MC-tidning till kärestan och fått testa att jag hade rätt PIN-kod på kortet hamnade vi där och snart var det dags att gå ombord på nästa plan som skulle ta oss till slutdestinationen.
 
 
Vi flög med Norweigan som synes. Vi närmar oss, det lär vara Pyreneérna därunder oss, vi vill gärna tro att vi även sett Andorra och ........
 
 
.......DÄR är ju  Barcelona!!! 
 
 
Vi tog blå bussen till stan, 10 euro tur och retur, sedan till Deutsche Bank som var ganska seg och inte alls särskilt samarbetsvillig, men pengar fick vi ut till slut. C hade letat fram en fin lägenhet som vi hyrt för hela vistelsen och vi skulle betala vår hyresvärd José redan vid ankomsten, så det var onekligen bra att vi lyckades med den transaktionen.
Sedan in i en taxi och C, som alltid vet vart vi är på väg, satte sig fram och talade om vart vi skulle. Det gick fort och ganska snart var vi framme.
 
 Det
 
Rätt gata, rätt hus och port - FiNT tyckte vi! Hiss upp till tredje våningen efter att ha trippat fram till den på ett blankpolerat marmorgolv.
 
 
Väl uppe, efter att nästan ha fastnat i hissdörr nr 2, à la dragspel, möttes vi av José och Jeremies
 
 
Fortsättning följer.......jag lovar!
 
 

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Kul att du är tillbaka på bloggen. Jag har saknat dig och dina fina resereportage. Ser att jag kommer direkt in ett nu! ;- ) Och vilken cliffhanger du presterar direkt, de där två går inte av för hackor. Väntar spänt på fortsättningen alltså!

Svar: Inga,Härligt att du är på direkt, håller på med fortsättningen, men har ny dator och har inte lärt mig den än. Det kommer väl hoppas jag.
Leontina

2016-03-05 @ 23:08:21
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0