Mot Hamburgsund

En ny dag randades, jag tittade ut genom fönstret - utsikten var inte alltför lockande, men vad gjorde det? Vi skulle åka tillbaka till Hamburgsund och se om det var sig likt.
 
 
För några somrar sedan hyrde vi hus där i 2 veckor och den semestern - som vi kallar lässemester - är nog bland det skönaste och mest avslappnande någon av oss har haft. Om den semestern kan du som vill veta mera, läsa i inlägg från juli, kanske augusti också 2010
 
Vi for alltså norrut och Margot (GPS:en) lotsade oss så bra rätt ut på den gamla riksvägen, vi vill inte gärna åka motorväg, när vi har semester och inte bråttom någonstans.
 
Först var min önskan, att vi skulle se om vi kunde hitta en gammal klasskamrat till mig. Jag hade inte ringt innan, för jag hade inte en tanke på att vi skulle dit och målet för dagen var Hamburgsund, där vi skulle göra en kort visit hos familjen vi hyrt stugan av 2010.
 
Det var inte lätt, men SVÅRT! Vi frågade folk både här och där och ingen visste var hennes hus låg, vi hade bara bynamnet och en siffra. Till slut var det dock en man, i ungefär samma ålder som våra föräldrar som visste var det var och det tack vare att han känt hennes mamma. Vi var bara drygt 1 km bort, så vi chansade. 
 
Jag kände igen mig direkt, för jag har varit där både en och två gånger, men med mitt lokalsinne........."Say no more!"
 
Hur som helst, så var det bara katten hemma, så det fick bli en lapp i brevlådan och ett långt samtal efter att vi kommit hem igen. Nästa gång ska vi vara bättre förberedda!
 
 
Vi fortsatte ner till havet - Bovallstrand. Där kunde man parkera gratis 1 timme, bara att trycka fram en gratisbiljett. Mycket smart system, på det viset slapp man alla som heldagsparkerade mitt i centrum av byn. Vi gjorde naturligtvis så, gratis är alltid trevligt och mycket ovanligt på västkusten så här års.
 
 
 Vi tog en promenad, tittade på berg och rosor förstås!
 
 
 
I slutet av den timmen åt vi en väldigt stor glass innan vi fortsatte till Hamburgsund.
 
Det blev ett kärt återseende, men just den här dagen hade "vår" familj alla sina barn och barnbarn hemma och vi kom mitt i maten. Både de och vi ville gärna få en pratstund, så vi for ner till hamnen för att se om det var sig likt och att ta en fika på "vårt" café.
 
"Titta, Nolhåtten är kvar, samma bryggplats!" 
 
 
"Och titta där, där kommer den." 
 
 
Vägfärjan som vi åkte så många gånger för att komma ut till härliga Hamburgön. Vi hade cyklarna med oss och har sett det mesta, där en cykel kan ta sig fram.
 
 
"MMMmmmm, minns du Ibrahims Pizzeria?"
 
Där åt vi en av de godaste pizzor jag smakat och han hade en hel kryddgård utanför, där han hämtade det han behövde för den pizzan han just bakade. 
 
 
"Pipers, vårt fik!"
Det är lustigt hur fort man tycker att det är mitt och vårt, när man frekventerat stället några gånger. Till Pipers brukade vi cykla ner och köpa färskt bröd till frukost. 
 
 
Nu blev det kaffe och bulle/muffins
 
 
Sedan en promenad runt hela samhället innan vi åkte tillbaka och återsåg "vår stuga".
 
Det var oerhört roligt att träffa vårt kära värdpar och vi blev kvar där över 1 timme. Sonja - frun i huset, hade sin sedvanliga, årliga utställning av vackra akvareller i bottenplanet, men den här gången nöjde vi oss med att köpa vykort, som hon låtit trycka upp med sina egna motiv. Denna duktiga kvinna och konstnär heter Sonja Nord! 
 
 
Till slut, efter juice och choklad, for vi tillbaka till Uddevalla. In på hotellet en sväng och sedan ut på jakt efter dagens middagsställe. Det blev Harrys! 
 
 
Jag åt en fantastisk rätt som hette: "Sommarsallad med ljummen biff". Den var otroligt god och jag lämnade inte ens en liten grön stjälk kvar på tallriken. 
 
 
 Mitt emot Harrys låg ett hus som såg gammalt ut!
 
 
Balkongräcket var annorlunda och fint, har inte sett något liknande såvitt jag minns.
 
 
 
Efter vi ätit tog jag en tur dit och kollade vad det stod på plaketten som fanns bredvid dörren.
 
 
Jag fotade ett par av kopparplåtarna.
 
 
Efter all den goda maten behövdes en promenad. Vi gick upp till klocktornet, som inte sitter på kyrkan, utan står på en kulle bredvid.
 
 
 Tydligen kan man använda det ursprungliga årtalet! Det räcker alltså att det står kvar en gammal ruin, så är alltihopa från den tiden sedan? 
 
 
Utsikten ner till torget var bra där mellan träden och det kändes som vi var rätt så högt upp.
 
 
I marken fanns ett par stadiga ringar som jag också funderade över, men inte fick något svar på.
 
Vi lämnade Uddevalla dagen efter och jag kan nog släppa funderingen över ringarna nu, vad spelar det för roll? 
Det blev i alla fall en bra minisemester och vi kom av "går'n" några dagar.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

För att vara en mini-semester har ni verkligen hunnit med att se och göra MASSOR!!! :-D

Vilket härligt födelsedagskalas dessutom!! Jag spanade in gris-grillen lite extra, för sonen har precis byggt sej en liknande! Fast på hans kan man inte klämma fast grisen mellan två galler som på den på dina foton, utan man får istället binda fast den på nåt vis...

Ha en fin dag! :-)

2013-07-29 @ 07:44:10
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0